Επικαιρότητα Κόσμος

O Luca de Meo βάζει πλώρη για τη Renault;

Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου θέλουν τον Luca de Meo να μετακομίζει από τη Seat και το VW Group στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault.

Το όνομα του Luca de Meo «ακούγεται» έντονα από χθες ως βασικού υποψηφίου για την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Renault, την οποία κατέχει προσωρινά αυτή τη στιγμή ο Clotilde Delbos μετά την απομάκρυνση στα μέσα Οκτωβρίου του Thierry Bollore.

Εντούτοις, το ρεπορτάζ της γαλλικής Les Echos έρχεται να διαψεύσει με ανακοίνωσή της η Seat.

«Ο Luca de Meo είναι πλήρως αφοσιωμένος στη Seat, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα από τότε που διορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας το 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του το ισπανικό εργοστάσιο.

Σε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός οικονμικών της Γαλλίας (σ.σ.: ως γνωστόν, το κρατικό δημόσιο κατέχει το 15% των μετοχών της Renault), δήλωσε:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επόμενος CEO δεν έχει ακόμη επιλεγεί. Η μόνη ένδειξη που μπορώ να σας δώσω είναι ότι εύχομαι να είναι ένας επαγγελματίας της αυτοκινητοβιομηχανίας, διότι εν μέσω της ριζικής μεταμόρφωσης του τομέα μας χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας».

Ο Luca de Meo, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στη Renault, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, στην Toyota αλλά και στη Fiat, μεταπήδησε το 2009 στο VW Group δουλεύοντας για τις VW και Αudi πριν μεταβεί στην ομόσταβλη Seat.

Εκτός από τον 52χρονο Luca de Meo, συνυποψήφιοι για τη θέση του CEO στη Renault φέρονται να είναι αυτή τη στιγμή ο Γάλλος, Didier Leroy, ο οποίος κατέχει τη θέση του Executive Vice President στην Toyota, αλλά και ο Γερμανός CEO της Faurecia, Patrick Koller._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου