top icon
Κόσμος

O Luca de Meo προσδιορίζει το όραμα της «νέας Renault»

Ο Luca de Meo, ο ισχυρός άνδρας και… αναμορφωτής της Renault, ανέλυσε σήμερα τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το γαλλικό εργοστάσιο και συνολικά ο όμιλος τα προσεχή χρόνια, αποκαλύπτοντας συγχρόνως και τις πρώτες teaser φωτογραφίες του ηλεκτρικού Megane E-TECH Electric.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του CEO της Renault, Luca de Meo, εφεξής η γαλλική εταιρεία, αλλά και συνολικά το Groupe Renault, θα πρέπει να θεωρούνται «ηγέτες στην ενεργειακή μετάβαση» στο πλαίσιο μιας νέας φιλοσοφίας που εγκαινιάστηκε με το στρατηγικό πλάνο Renaulution πριν λίγους μήνες και επισφραγίζεται σήμερα από το δόγμα «Nouvelle Vague» που θα μετατρέψει τη Renault σε μια μάρκα που θα εστιάζει στην τεχνολογία, τις υπηρεσίες και την καθαρή ενέργεια, κατασκευάζοντας πιο έξυπνα οχήματα και λύσεις κινητικότητας που είναι σαφώς πιο βιώσιμες σε σχέση με το παρελθόν.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, ο Luca de Meo διαβεβαίωσε ότι η Renault θα είναι ο «πιο πράσινος κατασκευαστής στην Ευρώπη» με χρονικό ορίζοντα το 2030, με 9 στα 10 νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται από αυτή στα τέλη της δεκαετίας να είναι εξηλεκτρισμένα – plug-in υβριδικά ή ηλεκτρικά.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να διαμορφώνει το μέλλον της αστικής κινητικότητας, κυρίως μέσω του «Software Republique», περισσότεροι από 2.000 μηχανικοί από πέντε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου θα ενώσουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους στους τομείς της ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την τεχνητή νοημοσύνη, την επεξεργασία δεδομένων, το λογισμικό και τη μικροηλεκτρονική, προκειμένου να προσφέρουν προηγμένες λύσεις κινητικότητας.

Ταυτόχρονα, το Renault Re-Factory, ο πρώτος κόμβος κυκλικής οικονομίας της Ευρώπης, σηματοδοτεί μια κίνηση προς ένα πιο βιώσιμο και υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο, με έως και 120.000 οχήματα να ανακυκλώνονται σε αυτό κάθε χρόνο. Όπως ανακοινώθηκε, σχεδόν το 80% των ανακυκλωμένων υλικών θα επαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Εν προκειμένω, στόχο έως το 2030 είναι η Renault θα καταστεί ο καλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο ως προς το ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιεί σε νέα οχήματα.

Σε προϊοντικό επίπεδο, η εταιρεία θα παρουσιάσει 7 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στις κατηγορίες C και D έως το 2025.

Στο πλαίσιο των σημερινών δεσμεύσεών της, η Renault αποκάλυψε ότι μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με την ονομασία E-TECH Electric πρόκειται να παρουσιαστεί για λογαριασμό του νέου Megane SUV το 2022, το οποίο θα βασίζεται εν πολλοίς στο πρωτότυπο eVision.

Δείτε στη συνέχεια τις teaser φωτογραφίες του εσωτερικού του νέου Megane E-TECH Electric:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ