top icon
Επικαιρότητα

Ο μαγικός αριθμός «4» για το Toyota Yaris

Το 4.000.000ό «Made in Europe» Toyota Yaris της τέταρτης γενιάς, εξοπλισμένο με το υβριδικό σύστημα κίνησης… τέταρτης γενιάς του ιαπωνικού εργοστασίου, είδε το δρόμο της εξόδου από τη γραμμή παραγωγής της μονάδας της εταιρείας στη Γαλλία.

Από το 1999, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, έως και σήμερα, το Toyota Yaris έχει «εξελιχθεί» σ’ ένα πραγματικό success story για το ιαπωνικό εργοστάσιο. Μόνο το 2019, οι πωλήσεις της τρίτης γενιάς του στην Ευρώπη ανήλθαν στις 224.000 μονάδες, επίδοση που χάρισε στο ιαπωνικό «μικρό» μερίδιο της τάξης του 8% στην κατηγορία του.

Σήμερα, η τέταρτη γενιά του μοντέλου, η οποία φιλοξενεί στα σωθικά της την… τέταρτη κατά σειρά γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota, κατακτά ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο με το 4.000.000ό «Made in Europe» Yaris να βγαίνει από τη μονάδα παραγωγής οχημάτων της εταιρείας που βρίσκεται στη Γαλλία.

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα TNGA GA-B, το νέο Toyota Yaris με μήκος 3.940 χλστ. είναι 5 χλστ. πιο κοντό από το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει 50 χλστ. μακρύτερο μεταξόνιο (2.540 χλστ.) και κατά 40 χλστ. χαμηλότερο ύψος (1.470 χλστ.). Η νέα πλατφόρμα επέτρεψε να μεγαλώσει σημαντικά το πλάτος του αμαξώματος, στα 1.745 χλστ. (+50 χλστ.) εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους με αυξημένη απόσταση ανάμεσα στα καθίσματα των εμπρός επιβατών και έδωσε στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πιο μυώδες πίσω μέρος, Την ίδια στιγμή τα φαρδύτερα μετατρόχια υπόσχονται ευεργετικά αποτελέσματα στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, μια και ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Β δεν προορίζεται μόνο για την κίνηση της πόλης.

Καρδιά του νέου υβριδικού συστήματος αποτελεί ένας 3κύλινδρος 1500άρης κινητήρας με κύκλο Άτκινσον και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Το σύνολο βασίζεται στον 4κύλινδρο 2λιτρο της Corolla από το οποίο έχει… κουρευτεί ένα κύλινδρος και αποδίδει 91,2 ίππους, ενώ σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 116 ίππους.

Σύντομα, στην ίδια μονάδα παραγωγής της Toyota Manufacturing France (TMF) θα εκκινήσει και η παραγωγή του νέου Yaris Cross.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ