top icon
Επικαιρότητα

Ο Marchionne αναζητά συνέταιρο… σώνει και καλά!

Οι επιχειρηματικές αναζητήσεις του Sergio Marchionne δεν έχουν τελειωμό, καθώς μετά τις άκαρπες όπως απεδείχθη προσπάθειες «συνεύρεσης» με την GM, σειρά έχουν οι υποψήφιες νύφες που ακούν στο όνομα Toyota, Ford και VW!

Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles συνεχίζει το καθιερωμένο του πλέον… κυνήγι, δηλώνοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση του ίδιου, αλλά και των μετόχων του αμερικανο-ιταλικού Ομίλου, ασφαλώς, να πραγματοποιήσουν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, έναν «υγιή επιχειρηματικό γάμο» με οποιονδήποτε μεγάλο «παίχτη» της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για εμμονή ή απλά για εναγώνιες προσπάθειες της FCA προκειμένου η τελευταία να αποκτήσει επιπλέον κεφάλαια που θα την βοηθήσουν στα αναπτυξιακά της πλάνα. Και φυσικά, μαζί με αυτά, άμεση πρόσβαση σε τεχνολογίες στις οποίες σήμερα οι εταιρείες που την απαρτίζουν, υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό (βλ. υβριδικά συστήματα κίνησης, αυτόνομη οδήγηση).

Όπως και να ΄χει, ο Marchionne άδραξε για μια ακόμα την ευκαιρία επαναδιατυπώνοντας σήμερα στην πόλη του Άμστερνταμ την πρόθεση της FCA να προχωρήσει σε… γάμο. «Η πόρτα που αφορά στις συγχωνεύσει, ουδέποτε έκλεισε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 63χρονος Ιταλός μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας ακόμα συνάντησής του με τους μετόχους της Fiat Chrysler Automobiles. Μάλιστα, ο Marchionne δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να… χτυπήσει την πόρτα των Ford, Toyota και VW προκειμένου το όνειρο του να γίνει πραγματικότητα.

Σε ερώτηση, αν στις υποψήφιες συμβίες συγκαταλέγεται και κάποια κορεάτικη εταιρεία, ο Marchionne δήλωσε με νόημα: «Οι Κορεάτες δεν παντρεύονται»!

Marchionne: Θα κατασκευάζαμε και εμείς ένα Tesla Model 3 εάν…

Φυσικά, ο CEO της FCA δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αυτοκίνητα των τελευταίων ημερών: το νέο Model 3 της αμερικανικής Tesla. Χαρακτηριστικά, ο μεγάλος άνδρας του Ομίλου δήλωσε: «Δεν εκπλήσσομαι από τον μεγάλο αριθμό παραγγελιών. Ωστόσο, το αυτοκίνητο πρέπει πρώτα να κατασκευαστεί και εν συνεχεία να παραδοθεί στους πελάτες του. Και φυσικά, να είναι κερδοφόρο». Συμπλήρωσε δε με τα γνώριμό του στιλ πως «αν ο Elon Musk [o CEO της Tesla] μου αποδείξει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να καταστεί κερδοφόρο στη συγκεκριμενη τιμή, τότε θα το αντιγράψω, θα προσθέσω έναν ιταλικό αέρα στο σχεδιασμό του και εν συνεχεία θα το λανσάρω στην αγορά μέσα σε 12 μήνες»!

Μέχρι τότε όμως, καλό θα ήταν ο Ιταλός μάνατζερ να φροντίσει για το ταχύτερο δυνατό λανσάρισμα μοντέλων που ήδη βρίσκονται «πάνω» στη γραμμή παραγωγής των εταιρειών της FCA, αλλά και αρκετών άλλων που έχουν ενταχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο αναπτυξιακό της πλάνο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ