top icon
Επικαιρότητα

O Marchionne πιέζει για επιστροφή της Alfa Romeo στην F1!

Προαναγγελία επιστροφής στα αγωνιστικά τεκταινόμενα και δη στην F1, ευχολόγια από τον πάντοτε «δραστήριο» Ιταλό μάνατζερ ή μήπως δηλώσεις… σε εορταστικό κλίμα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στην έδρα των «κόκκινων» μάλιστα, που στόχο έχουν, απλά, να ταράξουν τα νερά εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν;

Ο ισχυρός άνδρας της FCA, μιλώντας σήμερα στο Μαρανέλο, παρουσία αρκετών εκπροσώπων του αυτοκινητικού Τύπου που καλύπτουν με τα ρεπορτάζ τους το Π. Π. της F1, δήλωσε πως «πιέζει προκειμένου το όνομα της Alfa Romeo να επιστρέψει στην Formula 1».

«Σκεπτόμαστε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής [της Alfa Romeo] στους αγώνες. Είναι απίστευτο το πώς ζει το brand της Alfa Romeo στις καρδιές των ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sergio Marchionne.

Σε ερώτηση αν μπορεί να «συνδεθεί» ξανά το σήμα της μιλανέζικης φίρμας με την Formula 1, o CEO της Fiat Chrysler Automobiles, δήλωσε με νόημα:

«Ίσως. Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Όλα είναι πιθανά».

Θυμίζουμε πως η Alfa Romeo πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ στο Grand Prix της Μ. Βρετανίας το 1950. Η Alfa Romeo, κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Formula 1, συμμετείχε σε συνολικά 110 αγώνες κερδίζοντας δύο Πρωταθλήματα Οδηγών, το 1950 και το 1951, με τους Nini Farina και Juan Manuel Fangio.

Σε μια προσπάθεια να… προβοκάρει ο ίδιος τη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, ο Ιταλός μίλησε για το ενδεχόμενο μιας πιθανής αποχώρησης της Ferrari από την F1.

«Η αποχώρηση της Ferrari είναι μια υπόθεση, αν και πρόκειται για ένα απίθανο σενάριο. Βέβαια, αν δεν μας θέλετε, μπορούμε να αποχωρήσουμε»!

Σε ότι αφορά στις συζητήσεις που είχε η ιταλική ομάδα με την Red Bull προκειμένου να της παράσχει για το 2016 τους κινητήρες της, ο Marchionne ξεκαθάρισε:

«Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την ανταγωνιστικότητα της Ferrari»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ