top icon
Επικαιρότητα

O Matthias Muller αντικαθίσταται στο τιμόνι της VW

Το Εποπτικό Συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τις αποφάσεις του έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Handelsblatt, η οποία ανέφερε πρώτη την επερχόμενη μέσα στα προσεχή 24ώρα διοικητική αναδιοργάνωση της γερμανικής εταιρείας, ο Matthias Muller θα αντικατασταθεί στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της VW από τον Herbert Diess, ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του επικεφαλής του Εποπτικού της Συμβουλίου, καθώς και εκείνη του Προέδρου της. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Muller, ο άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της VW διαδεχόμενος τον MartinWinterkorn αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου dieselgate τον Σεπτέμβριο του 2015, απομακρύνεται ή παραιτείται.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα από τον Όμιλο VW αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η VW AG εξετάζει την περαιτέρω εξέλιξη της διάρθρωσης διαχείρισης του Ομίλου, η οποία θα συνδέεται επίσης με αλλαγές των προσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και με αλλαγές σε συγκεκριμένες αρμοδιότητες των μελών του. Αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει αλλαγή της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Σε άλλο σημείο της, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει το εξής:

« Ο Matthias Müller έδειξε τη γενική του προθυμία να συμβάλει στις αλλαγές».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, το στελεχιακό ανακάτεμα της τράπουλας στους κόλπους της VW αποτελεί επιθυμία των Wolfgang Porsche και Hans Michel Piëch, οι οικογένειες των οποίων ελέγχουν το 52%του VW Group, καθώς και  του Προέδρου του, Hans Dieter Pötsch.

O 64χρονος σήμερα Matthias Muller ξεκίνησε την καριέρα του στο γερμανικό όμιλο εταιρειών από την Audi, ενώ πριν αναλάβει τα ηνία της VW, κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Porsche. O 59χρονος δε Herbert Diess μετέβη στο VW Group το 2015 προερχόμενος από τις τάξεις του BMW Group._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ