top icon
Επικαιρότητα

Ο νέος κινητήρας των 1.4 λίτρων του Opel Astra

H Οpel ανακοίνωσε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για τον κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων που θα εφοδιάζει το νέο Astra.

To συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο είναι ο 1.4 Ecotec Direct Injection Turbo, μεγάλος αδελφός κατά κάποιο τρόπο του υπερτροφοδοτούμενου τρικύλινδρου 1.000άρη που πρόσφατα έβαλε στη γκάμα της η εταιρεία, με τη διαφορά πως αυτό είναι τετρακύλινδρο. Ο νέος αλουμινένιος των 1.4 λίτρων θα διαθέτει σύστημα Start/Stop και θα αποδίδει κάτω από το καπό του νέου Astra 125 και 150 ίππους, ενώ σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία η μέση κατανάλωσή του σε καύσιμο καταγράφεται στα 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 114 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο).

Στην Opel λένε επίσης πως οι μηχανικοί έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην ελαχιστοποίηση του θορύβου και των κραδασμών, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Το καινούργιο μηχανικό σύνολο είναι ήδη στην παραγωγή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Szentgotthard, όπου πρόσφατα γιόρτασαν την κατασκευή του κινητήρα με αύξοντα αριθμό 800.000, ο οποίος φυσικά ήταν ο νέος 1.4 Ecotec Direct Injection Turbo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ