top icon
Επικαιρότητα

O νυν CEO της Michelin είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του Carlos Ghosn στη Renault

Ο νυν CEO της Michelin, Jean-Dominique Senard, φέρεται να έχει το προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής του προφυλακισμένου Calros Ghosn στη θέση του Προέδρου στη Renault έχοντας την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η εφημερίδα Le Figaro αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα πως η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει με θέρμη το ενδεχόμενο να στηρίξει τον νυν CEO της Michelin, Jean-Dominique Senard, για την προεδρία της Renault αντικαθιστώντας τον Carlos Ghosn.

Θυμίζουμε πως η γαλλική πολιτεία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, με μερίδιο 15%, κατέχοντας παράλληλα δύο έδρες στο διοικητικό της συμβούλιο.

«Πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι διαθέσιμος, είναι ένας άνθρωπος της βιομηχανίας, έμπειρος στον τομέα, και θεωρείται από την κυβέρνηση ένα στέλεχος με διεθνές ανάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της η γαλλική εφημερίδα.

Θυμίζουμε πως ο Carlos Ghosn συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου κατηγορούμενος ότι δεν δήλωσε, ως όφειλε, το σύνολο των αμοιβών του. Παράλληλα, ο γαλλο-λιβανέζος μάνατζερ φέρεται να χρησιμοποιούσε κεφάλαια της Nissan, και ενδεχομένως των θυγατρικών εταιρειών των δύο εταιρειών, για προσωπικό όφελος.

Ενώ η Renault έχει διατηρήσει μέχρι στιγμής τον Carlos Ghosn στις διοικητικές θέσεις που κατείχε στη γαλλική εταιρεία, η Nissan τον απομάκρυνε από τη θέση του Προέδρου στις 22 Νοεμβρίου.

Η Nissan ελέγχεται κατά 43,4% από την Renault, με την ιαπωνική εταιρεία να κατέχει μόλις το 15% στη γαλλική, και μάλιστα χωρίς δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό της συμβούλιο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ