top icon
Επικαιρότητα

Ο Ola Kälenius διαδέχεται τον Dieter Zetsche στο τιμόνι της Daimler

Ο Dieter Zetsche θα αποσυρθεί από την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler και θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Mercedes, Ola Kälenius.

Ο Dieter Zetsche, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler από το 1998, πρόεδρος της από το 2006, αλλά και επικεφαλής του κλάδου επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz από το 2005, θα παραιτηθεί από τη θέση του αμέσως μετά την ετήσια σύσκεψη των μετόχων της γερμανικής εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου του 2019. Ύστερα από μια 2ετή περίοδο… αναμονής που θα ακολουθήσει, ο Dieter Zetsche θα μετακομίσει στο Εποπτικό Συμβούλιο της γερμανικής εταιρείας, όπου και θα αντικαταστάσει από το 2021 και μετά τον Manfred Bischoff.

O Dieter Zetsche, ο οποίος δεν έχει εργαστεί ποτέ σε άλλη εταιρεία πλην της Daimler, αποτελεί μέλος της «οικογένειας» της Mercedes από το 1976, όταν και εντάχθηκε στο τμήμα έρευνας της γερμανικής εταιρείας.

Η θητεία του διαδόχου του Dieter Zetsche, Ola Kälenius, στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, έχει αρχική διάρκεια πέντε ετών. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Daimler αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Στο πρόσωπο του Ola Källenius διορίζουμε έναν αναγνωρισμένο, διεθνούς φήμης και επιτυχημένο στέλεχος της Daimler ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε την αποδεδειγμένη διπλή ευθύνη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ως επικεφαλής του μεγαλύτερου τμήματος της Mercedes-Benz Cars».

Ο Ola Källenius έχει γεννηθεί στη Σουηδία και εργάζεται στους κόλπους της Daimler από το 1995 μ’ ένα μικρό διάλλειμα δύο ετών (2003-2005) κατά το οποίο «μετακόμισε» στη McLaren Automotive._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ