top icon
Επικαιρότητα

Ο πρώην διευθυντής σχεδιασμού της Seat «μετακομίζει» στη Renault

Ο πρώην διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Seat, Alejandro Mesonero-Romanos, πρόκειται να ενταχθεί στους κόλπους της Renault ακολουθώντας… κατά πόδας το χνάρια του Luca De Meo.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News, ο 52χρονος Alejandro Mesonero-Romanos θα ενταχθεί στους κόλπους της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου «να ενισχύσει την ομάδα σχεδιασμού», υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού του Groupe Renault, Laurens van den Acker.

Με την κίνηση αυτή, ο Mesonero-Romanos θα «συναντήσει» εκ νέου το πρώην αφεντικό του, Luca de Meo, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο αποχώρησε από τη Seat και το VW Group αναλαμβάνοντας πριν λίγες εβδομάδες χρέη CEO στο Groupe Renault

«H Seat ευχαριστεί τον Mesonero-Romanos για την εξαιρετική δουλειά του ως επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού της εταιρείας τα τελευταία εννέα χρόνια – του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά  ισπανική εταιρεία.

Ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Seat, Werner Tietz, θα ηγηθεί προσωρινά της ομάδας σχεδιασμού της ισπανικής εταιρείας.

Ο Alejandro Mesonero-Romanos ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 όταν εντάχθηκε στο τμήμα σχεδιασμού της Seat. Κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά ετών στο VW Group, o Alejandro Mesonero-Romanos συνέβαλε στη σχεδιαστική εξέλιξη μοντέλων πολλών των Seat, VW, Audi και Lamborghini.

Το 2001, ο Mesonero-Romanos εντάχθηκε στη Renault, ενώ από το 2009 έως και το  2011 ανέλαβε χρέη διευθυντή του τμήματος σχεδιασμού της Renault Samsung Motors στη Ν. Κορέα. Το 2011, ο Mesonero-Romanos επέστρεψε στη Seat ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού, βάζοντας τη δική του πινελιά στο Ibiza πέμπτης γενιάς, στις δύο τελευταίες του Leon. καθώς και στα νέα Formentor και Tavascan της ομογάλακτης Cupra.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ