Επικαιρότητα Κόσμος

Ο Ralf Brandstätter είναι ο νέος CEO της VW

Ο Ralf Brandstätter αναλαμβάνει τα ηνία της VW από τον Herbert Diess, ο οποίος παραμένει επικεφαλής του VW Group.

Από την 1η Ιουλίου ο Ralf Brandstätter θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας του Ομίλου VW παραλαμβάνοντας τα ηνία από τον Herbert Diess. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, ο τελευταίος παραμένει στο τιμόνι του γερμανικού ομίλου έχοντας το γενικό πρόσταγμα για το σύνολο των επιβατικών οχημάτων τουVW Group αλλά και για τη χάραξη της στρατηγικής στους βασικούς τομείς ανάπτυξης.

«Ο Ralf Brandstätter είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη μας. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε αναλάβει με επιτυχία τα καθήκοντα του COO στη VW ως COO και έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού της μάρκας . Ως εκ τούτου, είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ralf Brandstätter θα αναλάβει τη θέση του CEO της εταιρείας υλοποιώντας τις σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις των τελευταίων ετών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Herbert Diess.

Ο Ralf Brandstätter έχει ενταχθεί στους κόλπους του γερμανικού ομίλου από το 1993. Το 1998 ανέλαβε τη θέση του υπευθύνου για την προμήθεια μετάλλων που αφορούν στην κατασκευή εξαρτημάτων, ενώ από το 2003 αναλαμβάνει καθήκοντα product manager για αρκετά οχήματα του VW Group. Το 2005 μετακόμισε στην Ισπανία ως επικεφαλής του τμήματος προμηθειών της Seat ενώ το 2015 αναλαμβάνει καθήκοντα μέλους στο ΔΣ της Volkswagen Passenger Cars. Τέλος, από τον Αύγουστο του 2018 κατέχει τη θέση του COO στη μητρική εταιρεία του ομίλου.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου