top icon
Επικαιρότητα

O Romain Dumas μιλά για τις προκλήσεις του Nürburgring-Nordschleife [+video]

Ο 41χρονος τέσσερις φορές νικητής στον 24ώρο αγώνα αντοχής της «Πράσινης Κόλασης» των 20,832 χλμ. και 73 στροφών μιλά για την πιο διάσημη πίστα του πλανήτη αλλά και για τις προσκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σε αυτή πίσω από το τιμόνι του ηλεκτροκίνητου VW ID.R των 680 ίππων.

Με τις καιρικές συνθήκες στο Nurburgring να μην αποτελούν πλέον τροχοπέδη, η VW πραγματοποιεί αυτές τις μέρες τις τελευταίες της προετοιμασίες, μαζί με το αγωνιστικό της παρακλάδι, την VW Motorsport, προκειμένου να καταρρίψει μέσα στο προσεχές καλοκαίρι ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας με «άρμα» το ηλεκτροκίνητο ID.R – το γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο των Γερμανών, με το οποίο ο Romain Dumas κατάφερε το 2018 να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε από το 2013 ο Sebastien Loeb πίσω από το τιμόνι του Peugeot 208 T16 (8:13.878) στο Pikes Peak International Hill Climb, γράφοντας χρόνο 7:57.148.

Πλέον, στόχος της VW, αλλά και προσωπικά του Romain Dumas, είναι η… εκθρόνιση του κινεζικής προέλευσης Nio EP9, το οποίο κατέχει αυτή τη στιγμή τη θέση 1 στο Nürburgring-Nordschleife στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, έχοντας καταγράψει το 2017 στο συγκεκριμένο τερέν επίδοση 6:45.900 με οδηγό τον Peter Dumbreck.

«Το Nürburgring είναι η αγαπημένη μου πίστα. Παρά το γεγονός ότι έχω γράψει σε αυτή χιλιάδες χιλιόμετρα, πάντοτε έχω μία μοναδική αίσθηση κάθε φορά που βγαίνω από τα pit», δήλωσε ο Romain Dumas.

Και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες πίστες που σου εμπνέουν σεβασμό. Η οδήγηση με το ID.R σε ιστορικά τμήματα της πίστας, όπως το Flugplatz, το Fuchsröhre και η Karussell, σου δημιουργούν ένα ξεχωριστό συναίσθημα».

Ο Γάλλος δεν παρέλειψε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει την εμπειρία αλλά και τους ιδιαίτερους χειρισμούς πίσω από το τιμόνι του ID.R που απαιτεί το «πέρασμα» τόσο από την γρήγορη δεξιά στροφή στο Ex-Mühle, όσο και από τη διάσημη Karussell:

«Το ID.R έχει τόση δύναμη που πρέπει να φρενάρω ελαφρώς πριν από την ανηφορική δεξιά στροφή στο Ex-Mühle. Χάρη στην τετρακίνηση όμως, μπορώ να στην έξοδό της να πατήσω με αυτοπεποίθηση ξανά το γκάζι.

«Στην Karussell στρίβεις σχεδόν με την ίδια ταχύτητα, ανεξάρτητα από το ποιο αυτοκίνητο οδηγείς. Δεν έχει σημασία αν αυτό αποδίδει 200 ή 700 ίππους. Η επιφάνεια του δρόμου είναι τόσο ανώμαλη που πραγματικά σείεσαι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Προσωπικά, επιλέγω πάντα την εξωτερική γραμμή με το ID.R, έτσι ώστε να μην “τραυματίσω” την εμπρός πτέρυγα. Επειδή κανείς άλλος δεν επιλέγει αυτή τα γραμμή, σε αυτό το σημείο της στροφής υπάρχει πάνται πολύ σκόνη και πολλά φύλλα. Όλα αυτά την καθιστούν πολύ ολισθηρή.»

Ο Romain Dumas δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε οδηγός στο σύνολο της διαδρομής των 20,832 χλμ.:

«Οι μπαριέρες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο δρόμο σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής. Και αυτό δεν αφήνει περιθώρια για λάθη.»

Δείτε στη συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί τον Roamin Dumas να μας ξεναγεί ο ίδιος στη γερμανική πίστα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ