top icon
Επικαιρότητα

Ο Ronaldo, η Juventus και στη… μέση η Jeep

Πολλά αναμένεται να είναι τα ανταποδοτικά οφέλη για την Fiat Chrysler Automobiles και την Jeep, ειδικότερα, μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Cristiano Ronaldo στη Juventus. Τόσο σε επίπεδο προβολής, όσο και εσόδων.

Η ιταλική Juventus κατάφερε να εντάξει τελικά στις τάξεις της τον Πορτογάλο άσσο καταβάλλοντας, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, το ποσό των 110 εκ. ευρώ. Και, φυσικά, η 34 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας -τα τελευταία 7 χρόνια δε, συνεχόμενα- δεν θα είναι η μόνη που θα επιχειρήσει να «εισπράξει» από το βαρύ ομολογουμένως όνομα του Cristiano Ronaldo, καθώς ο βασικός χορηγός της ομάδας, η Jeep, θα προσπαθήσει και αυτή με τη σειρά της να ανεβάσει μέσω αυτού τις μετοχές της ανά τον κόσμο.

Η Jeep, το λογότυπο της οποία φιγουράρει σήμερα στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της ομάδας, και εμμέσως η Fiat Chrysler Automobiles, θα μπορούσαν να κερδίσουν μία τεράστια διαφημιστική ώθηση από τη οριστική, όπως έγινε γνωστό σήμερα, συμφωνία μεταγραφής του Πορτογάλου. Εάν ο Ronaldo μπορεί να οδηγήσει τη Juventus στους τελικούς της UEFA Champions League, για παράδειγμα, η «έκθεση» της ομάδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το εν λόγω έτος θα της αποφέρει περί τα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Eric Smallwood, Πρόεδρο του Apex Marketing Group. Ποσό που αποτελεί μία καλή… επιστροφή σε σχέση με τα σχεδόν 17 εκ. ευρώ που καταβάλλει κάθε χρόνο η Jeep ως χορηγία στην ιταλική ομάδα.

Ας μην ξεχνάμε πως η Jeep αποτελεί αυτή τη στιγμή το εμπορικό στολίδι για την Fiat Chrysler Automobiles και συνάμα την εταιρεία στην οποία οι Ιταλοί ποντάρουν πολλά για το μέλλον ολόκληρου του ομίλου. Η αμερικάνικη εταιρεία αναμένεται να «κλείσει» τη χρονιά φέτος με σχεδόν 1,9 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως, επίδοση υπερδιπλάσια των 730.000 μονάδων του 2013. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne, θέλει διακαώς η Jeep να ανέβει στις 3,3 εκ. μονάδες μέχρι το 2022.

Φυσικά, τόσο η FCA, όσο και το ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα το Τορίνο, ελέγχονται από την οικογένεια Agnelli μέσω της εταιρείας Exor, η οποία κατέχει το 64% του μετοχικού σχήματος της Juventus. Ο Andrea Agnelli δε, o ξάδελφος του CEO της Exor και Προέδρου της FCA, John Elkan, είναι -όλως τυχαίως- ο Πρόεδρος της Juventus από το 2010.

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή από την οποία η δημοτικότητα -άρα και τα έσοδα- της ομάδας είναι πολύ πιθανόν να ανέβουν με την έλευση του CR7 στην ιταλική ομάδα. Αυτή τη στιγμή, ο Πορτογάλος έχει πάνω από 75 εκ. ακολούθους στο twitter, την ώρα που η Juventus έχει αυτή τη στιγμή όχι περισσότερους από 6 εκ. -και η Jeep μόλις 1 εκ. Στο instagram δε, ο Ronaldo ακολουθείται από 134 εκ. και η Juventus από μόλις 10 εκ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ