top icon
Επικαιρότητα

O Rupert Stadler γνώριζε για το dieselgate

Οι εισαγγελείς της πόλης του Μονάχου απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του Rupert Stadler – και όχι μόνο – δηλώνοντας σήμερα πως ο πρώην CEO της Audi γνώριζε από νωρίς τις πτυχές του σκανδάλου χωρίς να πράξει τίποτα εν συνεχεία για να αποτρέψει τις συνέπειές του.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα ότι έχουν απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του πρώην CEO της Audi, Rupert Stadler, ο οποίος διερευνάται για το ρόλο που διαδραμάτισε στο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων της VW. Η εισαγγελία στο Μόναχο ξεκαθάρισε ότι ο Stadler – ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος εδώ και καιρό αποτελώντας μάλιστα από τον περασμένο Οκτώβριο παρελθόν για το γερμανικό όμιλο – αλλά και τρία ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη του VW Group, κατηγορούνται για ψευδή πιστοποίηση και πρακτικές διαφήμισης που εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα.

Τα τρία αυτά στελέχη (δύο μηχανικοί και ο πρώην διευθυντής της Audi και πρώην επικεφαλής του τμήματος R&D της Porsche, Wolfgang Hatz)  βαρύνονται με την κατηγορία ότι εξέλιξαν κινητήρες που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτοκίνητα των Audi, VW και Porsche, οι οποίοι ενσωμάτωναν συσκευές που εξαπατούσαν τις αρχές στις πιστοποιημένες διαδικασίες καθορισμού των εκπομπών ρύπων.

«Ο Rupert Stadler κατηγορείται ότι γνώριζε για το θέμα της χειραγώγησης των εκπομπών το αργότερο από το τέλος Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά δεν εμπόδισε την πώληση των επηρεαζόμενων οχημάτων στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας σε δήλωσή του.

Θυμίζουμε ότι ο Rupert Stadler συνελήφθη τον Ιούνιο του 2018 παραμένοντας προφυλακισμένος για αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι έρευνες εναντίον 23 ακόμα υπόπτων για το διαβόητο dieselgate, συνεχίζονται._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ