top icon
Επικαιρότητα

O Sergio Marchionne παραδίδει τα ηνία της Ferrari

Σε σημερινή τηλεδιάσκεψη των μελών του ΔΣ της Ferrari αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαδοχής του Sergio Marchionne από τον John Elkann αλλά και η ανάδειξη του νέου επιτελείου που θα αναλάβει εφεξής τις τύχες της.

Όπως όλα δείχνουν, ο Sergio Marchionne θα παραδώσει τα ηνία της Ferrari, καθώς σήμερα Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ιταλικής εταιρείας, τα οποία και θα συζητήσουν όλα τα σενάρια για την «επόμενη μέρα» στο πηδάλιό της. Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες έως τώρα πηγές, ο νέος Πρόεδρος της Ferrari θα είναι ο John Elkan, ο οποίος, διόλου τυχαία, είναι και ο Πρόεδρος της Fiat Chrysler Automobiles και συνάμα ένας εκ των βασικότερων μετόχων της.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για το όνομα του νέου CEO της Ferrari, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Louis Carey Camilleri, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι μέλος του ΔΣ της ιταλικής εταιρείας και στο παρελθόν Πρόεδρος της Phillip Morris International.

Η κίνηση αποχώρησης(;) του ιταλο-καναδού μάνατζερ από το τιμόνι της Ferrari έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία ο Marchionne, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και της FCA, αναρρώνει μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στο δεξί ώμο. Θυμίζουμε πως με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ο 66χρονος ηγέτης του ομίλου επρόκειτο να αποχωρήσει, λόγω συνταξιοδότησης, από τη θέση του CEO της FCA τον επόμενο χρόνο.

Είναι πολύ πιθανό, επίσης, o Sergio Marchionne να μην καταφέρει την προσεχή Τετάρτη να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της FCA για το δεύτερο 3μηνο του 2018, εκδήλωση στην οποία δίνει πιστά το «παρών» από τον Ιούνιο του 2004, όταν και ανέλαβε τα ηνία της Fiat S.p.A, του προηγούμενου δηλαδή σχήματος πριν τη δημιουργία της Fiat Chrysler Autobobiles.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Sergio Marchionne -που σημειωτέον, πέραν του ρόλου του στις Ferrari και FCA, διατηρεί μέχρι σήμερα και τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου στην εταιρεία Exor η οποία ελέγχει μέσω των οικογενειών Agnelli και Elkann τις τύχες του cavallino rampante και φυσικά του αμερικανο-ιταλικού ομίλου- είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ