top icon
Επικαιρότητα

Ο Sir Stirling Moss δεν είναι πια μαζί μας

Σε ηλικία 90 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Sir Stirling Moss.

O Βρετανός οδηγός-θρύλος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ύστερα από χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία του, όπως μεταδίδει με σχετική της ανάρτηση της προ ολίγου η dailymail.co.uk.

Ο Sir Stirling Moss έλαβε μέρος σε πολλούς και διαφορετικούς τύπους αγώνων κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Μάλιστα, σε σύνολο 529 συμμετοχών, ο Βρετανός είχε κερδίσε την ανώτατη διάκριση στους 212.

Ο μεγάλος οδηγός της δεκαετίας του ’50 με τις δεκαέξι νίκες σε Grand Prix (σ.σ.: η πρώτη ήρθε επί βρετανικού εδάφους το 1955, χρονιά που κέρδισε και το Mille Miglia στην Ιταλία) και τις πέντε δεύτερες θέσεις στις τελικές βαθμολογίες των πρωταθλημάτων της εποχής, κρέμασε τα γάντια του λόγω ατυχήματος στην πίστα Goodwood το 1962. Από τότε δεν έχανε ευκαιρία να παρίσταται σε κάθε αυτοκινητιστικό γεγονός, ως ο καλύτερος πρεσβευτής στην ιστορία του σπορ.

Εντούτοις, τα τελευταία δύο χρόνια ο Sir Sterling Moss είχε αποσυρθεί από τις δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στην υγεία του και να αφιερώσει χρόνο στην οικογένεια του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ