Επικαιρότητα Κόσμος

O Stephan Winkelmann επιστρέφει στο τιμόνι της Lamborghini

Ο Stephan Winkelmann αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία της Lamborghini χωρίς να απολέσει τη θέση του επικεφαλής της ομόσταβλης Bugatti.

Μετά την μετακίνηση του Stefano Domenicali στην F1, ο Stephan Winkelmann θα είναι από την 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους ο νέος Πρόεδρος και CEO της Lamborghini. Αν μη τι άλλο, ο Γερμανό-Ιταλός μάνατζερ αποτελεί μια ηγετική φυσιογνωμία στους κόλπους του VW Group και συνάμα έναν παλιό γνώριμο για την εταιρεία από τη Sant’Agata, όντας επικεφαλής της, από τις ίδιες ακριβώς θέσεις, για 11 συνεχόμενα χρόνια (2005-2016).

«Ο Stephan Winkelmann έχει διαμορφώσει καθοριστικά την ιστορία της Lamborghini. Κανείς άλλος δεν αντιπροσωπεύει τόσο καλά την Lamborghini και είναι ακριβώς το σωστό άτομο που θα οδηγήσει αυτήν τη μοναδική μάρκα σε ένα επιτυχημένο μέλλον», δήλωσε ο Markus Duesmann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG.

Γεννημένος στο Βερολίνο το 1984, ο Stephan Winkelmann μεγάλωσε στη Ρώμη. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή της Ρώμης, σπούδασε πολιτικές επιστήμες εκεί και στο Μόναχο. Πριν αναλάβει τα ηνία της Lamborghini το 2005, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στη Fiat, συμπεριλαμβανομένου του CEO της Fiat Auto στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία. Τον Μάρτιο του 2016 ο Winkelmann «μετακόμισε» από την Lamborghini στην quattro GmbH (γνωστή σήμερα ως Audi Sport GmbH), αναλαμβάνοντας το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου για δύο χρόνια. Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 ο Winkelmann είναι Πρόεδρος της Bugatti, μια θέση που θα συνεχίσει να κατέχει από την 1η Δεκεμβρίου και μετά.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου