top icon
Επικαιρότητα

Ο Stephan Winkelmann «μετακομίζει» στην Bugatti

Από την Lamborghini στην Audi Sport και από τις αρχές του επόμενου έτους, στο τιμόνι της Bugatti. 

Οι πληροφορίες που ήθελαν το πρώην αφεντικό της Audi Sport (και της Lamborghini από το 2005  έως τις αρχές του 2016 ) να μετακινείται στην ομόσταβλη Bugatti επιβεβαιώθηκαν πριν λίγο, με τον Γερμανό μάνατζερ να αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου και επίσημα τη θέση του Προέδρου στην τελευταία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 53 ετών σήμερα, Stephan Winkelmann, παραλαμβάνει το θώκο στην εμβληματική μάρκα του VW Group από τον Wolfang Durheimer, ο οποίος αποχωρεί με δικό του αίτημα από την εταιρεία μετά από πέντε χρόνια θητείας σε αυτή και συνολικά 18 στον γερμανικό όμιλο.

«Αποδέχομαι την επιθυμία του Wolfgang Dürheimer να αποσυρθεί. Τον ευχαριστώ ειλικρινά για το εξαιρετικό έργο που έχει κάνει σε διάφορες θέσεις του Ομίλου VW εδώ και 18 χρόνια. Στη Bugatti ολοκλήρωσε με επιτυχία την εποχή της Veyron και, με την εξέλιξη της Chiron, άνοιξε ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Bugatti», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του γερμανικού ομίλου, Mathias Muller.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Bugatti, Wolfang Durheimer, ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 στην BMW, ενώ το 1999 μετακινείται στο τμήμα έρευνας και εξέλιξη της Porsche. Δέκα σχεδόν χρόνια αργότερα πηγαίνει στη Bugatti στη θέση του Προέδρου αναλαμβάνοντας συγχρόνως και τα ηνία της Bentley.

Τη θέση του Wolfang Durheimer, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για την εξέλιξη δύο γενιών της Porsche 911 αλλά και της θρυλικής Carrera GT, θα αναλάβει από τον προσεχή Φεβρουάριο ο προερχόμενος από την Jaguar-Land Rover, Andrian Hallmark._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ