top icon
Επικαιρότητα

O V8 κινητήρας της Bentley Flying Spur

Ο 4λιτρος V8 κινητήρας της νέας Bentley Flying Spur διαθέτει διπλό τούρμπο και αποδίδει περισσότερους από 137 ίππους ανά λίτρο.

Η νέα Flying Spur V8 βασίζεται στην παράδοση της Bentley για χρήση κινητήρων V8 για πάνω από 60 χρόνια. Το νέο μοντέλο προσφέρει μια χαρακτηριστική χροιά κινητήρα, μεγάλη αυτονομία μεταξύ των στάσεων για ανεφοδιασμό και χαμηλά νούμερα εκπομπής ρύπων CΟ2 για αυτοκίνητο με 4λιτρο κινητήρα.

Ο V8 της Bentley είναι σύγχρονης τεχνολογίας, με μπλοκ από αλουμίνιο υψηλής αντοχής, διπλούς υπερσυμπιεστές τεχνολογίας twin-scroll και πρωτεύοντες καταλυτικούς μετατροπείς πολύ κοντά στο μπλοκ του κινητήρα, για μείωση των ρύπων.

Η παραπάνω σχεδιαστική προσέγγιση διασφαλίζει ότι ο V8 κινητήρας παρέχει πολύ υψηλό επίπεδο ισχύος και ροπής, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει χαμηλότερες εκπομπές και την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Bentley Flying Spur

Πρόκειται για έναν ακριβώς τετράγωνο κινητήρα, με το μήκος διαδρομής ίσο με την εσωτερική διάμετρο, στα 86 χιλιοστά, που εξασφαλίζει την ιδανική ισορροπία μεταξύ ισχύος και ροπής, αποδίδοντας περισσότερους από 137 ίππους ανά λίτρο. Η συνολική ισχύς των 550 ίππων συνδυάζεται με μέγιστη ροπή 770 Nm από τις μόλις 2.000 σ.α.λ., διατηρώντας την έως και τις 4.500 σ.α.λ.. Η τεχνολογία twin-scroll εξασφαλίζει πολύ ομαλή απόδοση στους υπερσυμπιεστές, με σχεδόν ανύπαρκτη υστέρηση και εξαιρετικές επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 318 χλμ./ώρα.

Bentley Flying Spur

Για τη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου, ο V8 μπορεί να κλείσει τέσσερις από τους οκτώ κυλίνδρους του υπό συνθήκες ελαφρού φορτίου, όταν η ζήτηση ροπής είναι κάτω των 250 Nm και η ταχύτητα περιστρφής του κινητήρα είναι κάτω από 3.500 σ.α.λ. Η αλλαγή αυτή δεν γίνεται αντιληπτή από τους επιβάτες – με χρόνους απενεργοποίησης περίπου 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου (το δέκατο του χρόνου που χρειάζεται για να ανοιγοκλείσει το ανθρώπινο μάτι).

Το αποτέλεσμα όμως είναι πού σημαντικό, ένα όφελος κατανάλωσης καυσίμου για τον πελάτη έως και 30% ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα του κινητήρα, πράγμα που σημαίνει αυξημένη αυτονομία μεταξύ των στάσεων για ανεφοδιασμό και χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Bentley Flying Spur

Η νέα Flying Spur V8 έχει σχεδιαστεί ως μία πλήρως οδηγοκεντρική Grand Touring λιμουζίνα με το σύγχρονο ντιζάιν της Bentley, προσφέροντας στους επιβάτες απόλυτη κομψότητα, κορυφαία άνεση και την προηγμένη τεχνολογία που αναμένεται από ένα τέτοιο μοντέλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ