top icon
Επικαιρότητα

O V8 κινητήρας των 4,4 λίτρων της BMW M850i xDrive Coupe

Η BMW αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά του τρόπου κατασκευής του 8κύλινδου κινητήρα των 530 ίππων που κινεί τη νέα Σειρά 8 Coupe. Και συγκεκριμένα, την κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση M850i xDrive.

Με την γραμμή παραγωγής του Dingolfing να κατασκευάζει ήδη τα πρώτα αντίτυπα της νέας Σειράς 8, η BMW δίνει σήμερα στη δημοσιότητα μερικές… βασικές πληροφορίες για το μέρος, αλλά και τον τρόπο που δημιουργείται ο 8κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας των 4,4 λίτρων της έκδοσης M850i xDrive. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία φέρει την υπογραφή του τμήματος M Performance των Βαυαρών, έχει απόδοση 530 ίππων σταθερά από τις 5.500 έως και τις 6.000 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή της τάξης των 750 Nm από τις 1.800 σ.αλ., εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση 10,5-10.0 λιτ./100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά χλμ. της τάξης των 240-228 gr. και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,7 δλ.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα Σειρά 8 Coupe της BMW

Το συγκεκριμένο… έργο τέχνης, όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Βαυαρών που βρίσκονται στο Μόναχο υιοθετώντας μία αυτόνομη για κάθε μονάδα διαδικασία κατασκευής. Εντούτοις, βασικά τμήματα του, όπως το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή, «γεννιούνται» στο χυτήριο της BMW που βρίσκεται στο Landshut, με τους τεχνικούς της εν λόγω μονάδας να είναι εκείνοι που παρέχουν στους συναδέλφους τους στο Μόναχο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις ανοχές των επιμέρους μερών του κινητήρα, τις ροπές σύσφιξης τους κτλ. Όπως επισημαίνει η γερμανική εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της, αντίστοιχη είναι η διαδικασία κατασκευής που ακολουθείται για όλα τα 6κύλινδρα και 8κύλινδρα σύνολα που κινούν όλα τα μοντέλα της οικογένειας Μ, καθώς και για τους 12κύλινδρους της Rolls-Royce και της 760Li xDrive._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ