top icon
Επικαιρότητα

Ο Wayne Griffiths νέος Πρόεδρος της Seat

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Seat υπό την προεδρία του κ. Herbert Diess διόρισε τον Wayne Griffiths ως νέο Πρόεδρο της ισπανικής εταιρείας, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2020.

O Griffiths θα συνεχίσει επίσης τα καθήκοντα του ως CEO και Πρόεδρος της Cupra και προς το παρόν θα παραμείνει και αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων και marketining της Seat. O Carsten Isensee θα συνεχίσει τη θητεία του στην ισπανική εταιρεία από τη θέση που κατείχε και στην διάρκεια κατά την οποία ήταν προσωρινός Πρόεδρος της ισπανικής εταιρείας. Ο Griffiths εντάχθηκε στη Seat το 2016 ως επικεφαλής πωλήσεων και οδήγησε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο. Τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020 η Seat ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη. Με το Griffiths στο τιμόνι του τμήματος πωλήσεων, εφαρμόζοντας τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική, η SEAT πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, με αύξηση άνω του 40% μεταξύ 2016 και 2019. Ο νέος Πρόεδρος είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές της μάρκα Cupra και της νέας εταιρείας SEAT MÓ.

Γιός ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, ο Griffiths ξεκίνησε τη καριέρα του ως εργαζόμενος στην οικογενειακή επιχείρηση πριν σπουδάσει international management και Γερμανικά στο Leeds του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επαγγελματική καριέρα του Griffiths συνδέθηκε με τον Όμιλο VW. Ξεκίνησε στην Audi AG στο Ingolstadt to 1989. Αφού εργάστηκε στη Seat για δύο χρόνια (1991–1993), επέστρεψε στη γερμανική μάρκα, όπου κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στο νέο Εμπορικό Τμήμα σε διάφορες αγορές. Το 2016 διορίστηκε αντιπρόεδρος του τμήματος marketing της Seat, τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε τη θέση του CEO της Cupra και στις αρχές του τρέχοντος έτους διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cupra.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ