top icon
Επικαιρότητα

«Όχι» στα παλιά ντίζελ λένε οι Γερμανοί

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει όλο το απαραίτητο νομικό καθεστώς ώστε τα ρυπογόνα ντίζελ οχήματα να παραμείνουν εκτός των μεγάλων αλλά και των μικρότερων αστικών κέντρων της χώρας.

Οι πόλεις της Γερμανίας που μαστίζονται σήμερα από έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα που κατά κύριο λόγω αποδίδονται στα παλιάς τεχνολογίας ντίζελ οχήματα –επιβατικά και επαγγελματικά- θα αποκτήσουν πολύ σύντομα όλα τα απαραίτητα νομικά εργαλεία που απαιτούνται ώστε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων στις περιβαλλοντικά επιβαρυμένες αυτές περιοχές της γερμανικής επικράτειας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, η γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, σκοπεύει να άρει άμεσα όλη την υφιστάμενη νομοθεσία, η οποία, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, αποθάρρυνε ή και απέτρεπε της κατά τόπους δημοτικές αρχές στο να προχωρήσουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων.

Επί του θέματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Jochen Flasbarth, διαβεβαίωσε πως το όλο θέμα θα έχει κλείσει και τυπικά μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο βήμα, τουλάχιστον μέχρι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποκτήσουν το απαιτούμενο εμπορικό έρεισμα και τα αυτοκίνητα ντίζελ να γίνουν πραγματικά καθαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jochen Flasbarth.

Ποια πετρελαιοκίνητα οχήματα αναμένεται να… κοπούν από τις επιβαρυμένες περιβαλλοντικά πόλεις της Γερμανίας; «Μόλις τεθεί σε ισχύ η σχετική νομοθεσία, η απαγόρευση μπορεί να εφαρμοστεί στα οχήματα που δεν ανταποκρίνονται στην προδιαγραφή Euro 6».

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη νόρμα είναι υποχρεωτική για όλα τα ταξινομημένα οχήματα από το 2015 και εξής._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ