top icon
Επικαιρότητα

«Όχι» στη θέσπιση ορίου ταχύτητας στις γερμανικές Autobahn

Η Bundestag καταψήφισε την πρόταση των Πρασίνων για θέσπιση ορίων ταχύτητας στις Autobahn.

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα δεν θα επιβάλλει όρια στις Autobahn ύστερα από την καταψήφιση της πρότασης των Πρασίνων σε ψηφοφορία που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στη Bundestag.

Από τα 631 μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου που έδωσαν το «παρών» στη ψηφοφορία, τα 498 ψήφισαν κατά της πρότασης για θέσπιση ορίου ταχύτητας της τάξης των 130 χλμ./ωρα στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Όλοι οι βουλευτές του AfD και του FDP καταψήφισαν το νομοσχέδιο και μόνο δύο μέλη από το SPD και τα συντηρητικά κόμματα ψήφισαν υπέρ της πρότασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε απορρίψει παρόμοια πρόταση και τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας είχε δηλώσει πως η επιβολή ορίων στις Autobahn «θα συνεισφέρει ελάχιστα στη μείωση των εκπομπών ρύπων στη Γερμανία».

Σύμφωνα με τις προτάσεις των Πρασίνων αλλά και της Επιτροπής Μεταφορών που έχει συσταθεί, η επιβολή ορίου στους αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων καθιστώντας τους συγχρόνως και πιο ασφαλείς.

Σύμφωνα με το European Transport Safety Council, οι αυτοκινητόδρομοι στη Γερμανία είναι δύο φορές πιο επικίνδυνοι σε σχέση με εκείνους στη Μ. Βρετανία, με την πρώτη να κατέχει στην ΕΕ την 10η θέση στον αριθμό των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Η Γερμανία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει όριο ταχύτητας σε πολλά τμήματα των εθνικών της οδών – περίπου στο 70%, σύμφωνα με την ADAC – εν αντιθέσει με γειτονικές χώρες, όπως η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Τσεχία, οι οποίες έχουν όριο 130 χλμ./ώρα. Στο Βέλγιο και την Ελβετία δε το όριο είναι χαμηλότερο κατά 10 χλμ./ώρα._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ