top icon
Επικαιρότητα

Οι βασικοί μέτοχοι του Groupe PSA ενέκριναν την συγχώνευση με την FCA

Οι κύριοι μέτοχοι του Groupe PSA έδωσαν προ ολίγου το πράσινο φως για τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου με την Fiat Chrysler Automobiles.

Σε μία ειδική διαδικτυακή συνεδρίαση των βασικών μετόχων του Groupe PSA ενεκρίθη πριν από λίγο η συμφωνία για τη σύσταση της Stellantis, της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου με την Fiat Chrysler Automobiles.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μέτοχοι του Groupe PSA με διπλά δικαιώματα ψήφου υπερψήφισαν την πρόταση σε ποσοστό που άγγιξε το 99%. Ανάμεσα στους εν λόγω μετόχους συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας Peugeot, καθώς και η κινεζική Dongfeng.

«Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συγχώνευση», δήλωσε ο CEO του Groupe PSA, Carlos Tavares, προσθέτοντας ότι η τελική ημερομηνία για το κλείσιμο της συμφωνίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Carlos Tavares, ο οποίος θα αναλάβει το τιμόνι της συγχωνευμένης εταιρείας από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μεταξύ άλλων καλείται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη (λέγε με Κίνα), αλλά και να αναδιαμορφώσει το νέο όμιλο αξιοποιώντας την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα των Groupe PSA και FCA.

Την ίδια ώρα, σε συνεργασία με τον John Elkann, τον Πρόεδρο της Stellantis, ο Carlos Tavares καλείται να χαράξει μια νέα, ακόμα πιο επιθετική πολιτική για τους δύο ομίλους στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Stellantis, η οποία θα καταστεί η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο μετά τo VW Group, την Toyota και τις Renault-Nissan, θα έχει υπό τη σκέπη της 14 στο σύνολο μάρκες – από τις Fiat, Jeep, Maserati, Alfa Romeo, Dodge και Ram από το στρατόπεδο της FCA, έως τις Peugeot, Citroen, Opel και DS από εκείνο του Groupe PSA που έως τώρα επικεντρώνται περισσότερο στην Ευρώπη – παράγοντας σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα περισσότερα από 8,7 εκατ. οχήματα ετησίως.

Σε αντίστοιχες εγκρίσεις της συμφωνίας προχώρησαν σήμερα και οι μέτοχοι της FCA.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά τη σημερινή έγκριση από τους μετόχους και την παραλαβή των τελικών κανονιστικών εκκαθαρίσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η FCA και το Groupe PSA αναμένουν να ολοκληρώσουν την συγχώνευσή τους στις 16 Ιανουαρίου 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ