top icon
Κόσμος

Οι ελλείψεις ημιαγωγών «χτυπούν» τη Renault

Η Renault ανακοίνωσε τις εμπορικές της επιδόσεις της για το τρίτο τρίμηνο του έτους καταγράφοντας σημαντική πτώση στις πωλήσεις της εξαιτίας των ελλείψεων ημιαγωγών.

Παρά τη σημαντική πτώση των πωλήσεων του Groupe Renault κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ο γαλλικός όμιλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χρονιά θα «κλείσει» σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις όσον αφορά τα περίθωρια λειτουργικού κέρδους.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του, το Renault Group μείωσε την εμπορική του επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο στο Q3 2021 κατά 22,3% σε σχέση με τα επίπεδα του αντίστοιχου τριμήνου του 2020 σημειώνοντας 599.027 νέες ταξινομήσεις.

Η Renault «έγραψε» 365.934 πωλήσεις την ως άνω περίοδο (-24,4%). Την ίδια στιγμή, η ομογάλακτη Dacia σημείωσε 138.375 νέες ταξινομήσεις, επίδοση μειωμένη κατά 11,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Την περίοδο «Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2021», το Groupe Renault είχε έσοδα 8,987 δις ευρώ, επίδοση μειωμένη κατά 13,4% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

«Οι ενέργειες που έγιναν για περαιτέρω μείωση του κόστους και μεγιστοποίηση της αξίας της παραγωγής μας, μας επιτρέπουν να επιβεβαιώσουμε τις προβλέψεις μας για το έτος [στο περιθώριο λειτουργικού κέρδους] παρά την επιδείνωση της διαθεσιμότητας εξαρτημάτων το τρίτο τρίμηνο και τη μειωμένη προοπτική για το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε η Clotilde Delbos, Chief Financial Officer του Groupe Renault.

Σε σχετική ερώτηση, η CFO της γαλλικής εταιρείας δεν διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τη συνολική «απώλεια» του ομίλου σε παραγωγή νέων οχημάτων να φτάνει στα τέλη της χρονιάς τις 500.000 μονάδες.

Η Clotilde Delbos δήλωσε επίσης ότι τα προβλήματα με τις ελλείψεις ημιαγωγών θα μειωθούν κατά τι μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, οι προμήθειές τους θα παραμείνουν περιορισμένες για το μεγαλύτερο μέρος του 2022.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες, η  Clotilde Delbos δήλωσε ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως στις αυξήσεις των τιμών τους.

Τέλος, η CFO της Renault δήλωσε ότι η γαλλική εταιρεία θα ολοκληρώσει ένα σχέδιο μείωσης του κόστους ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ τις επόμενες εβδομάδες, ένα χρόνο νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Renault Megane E-Tech Electric

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ