top icon
Κόσμος

Οι ελλείψεις στην αγορά δεν πτοούν την Ferrari

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Ferrari κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, κερδών και παραδόσεων στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η κρίση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τις ελλείψεις ημιαγωγών αλλά και άλλων πρώτων υλών έχουν επηρεάσει αρνητικά τις εμπορικές επιδόσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών. Με μερικές εξαιρέσεις όμως, όπως περίτρανα αποδεικνύει η περίπτωση της Ferrari, η οποία είδε τις πωλήσεις, τα κέρδη αλλά και τις παραδόσεις νέων οχημάτων να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους.

«Τα ισχυρά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς την ανοδική αναθεωρημένη πρόβλεψή μας για το 2021. Οι εξαιρετικές σχέσεις με τους πελάτες, που αποτελούν θεμέλιο για την επίτευξη διψήφιας ανάπτυξης στο τρέχον τρίμηνο και στο έτος μέχρι σήμερα, αντικατοπτρίζονται στο ρεκόρ παραγγελιών παγκοσμίως, ιδιαίτερα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

«Αυτά τα αποτελέσματα μαζί με την ευρωστία του οράματός μας και της ομάδας που έχω την τιμή να ηγούμαι, με κάνουν να ατενίζω το μέλλον με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία», ο νέος CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.

Όπως δήλωσε η Ferrari, οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων την περίοδο «Ιούλιος-Σεπτέμβριος» έφτασαν τις 2.750 μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 437 οχήματα και ποσοστιαία κατά 18,9%.

Οι πωλήσεις των 8κύλινδρων μοντέλων αυξήθηκαν κατά 39,4%, σε αντίθεση με εκείνες των 12κυλίνδρων που μειώθηκαν κατά 35,1%, κυρίως λόγω της μειωμένες πωλήσεις της 812 Superfast. Μέσα στο εν λόγω τρίμηνο ξεκίνησαν οι παραδόσεις της SF90 Spider καθώς και εκείνες της Portofino M.

Σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές η Ferrari κατέγραψε θετικό πρόσημο στο Q3 2021. Στην Ευρώπη και την Μ. Ανατολή οι πωλήσεις της ιταλικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1,6%, στις ΗΠΑ κατά 40,1%, ενώ αυξητικές ήταν οι τάσεις στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Ferrari SF90 Stradale Assetto Fiorano

Οι οικονομικοί δείκτες της Ferrari

Τα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν 1,053 δις ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 20,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτοκινήτων και ανταλλακτικών ήταν 883 εκατ. ευρώ (+21,6%), ενώ στα 55 εκατ. ευρώ (+24.8%) ήταν τα έσοδα από τον τομέα των κινητήρων, χάρη στην ενοικίαση μονάδων κίνησης σε «πελατειακές» ομάδες της F1 και την Maserati, όσον αφορά κινητήρες παραγωγής.

Τα έσοδα από χορηγίες και άλλες επωνυμίες ανήλθαν σε 95 εκατ. ευρώ (+1,3%).

Σε ότι τέλος αφορά τα καθαρά κέρδη, η Ferrari ανακοίνωσε ότι στο Q3 2021 στα ταμεία της… περίσσεψαν 207 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 20,8%

Ferrari 296 GTB

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ