top icon
Επικαιρότητα

Οι επίσημες ανακοινώσεις Nissan και Renault για τη σύλληψη του Carlos Ghosn

Τόσο η ιαπωνική όσο και η γαλλική εταιρεία εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις μετά την επισημοποίηση της σύλληψης του Carlos Ghosn στην Ιαπωνία.

Μετά την κατάθεση που έδωσε στις εισαγγελικές αρχές, ο Carlos Ghosn συνελήφθη σήμερα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζοντας μία σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με οικονομικές ατασθαλίες και παραπτώματα του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες δ.Τ. της Nissan:

«Yokohama – Ιαπωνία: Με βάση μια έκθεση καταγγελιών, η Nissan Motor Co., Ltd. (Nissan) διενηργησε εσωτερικούς ελέγχους τους τελευταίους μήνες σχετικά με παραπτώματα που αφορούν τον αντιπρόσωπο της εταιρείας και Πρόεδρό της, Carlos Ghosn καθώς και τον Greg Kelly.

Η έρευνα έδειξε ότι εδώ και πολλά χρόνια τόσο ο Ghosn όσο και ο Kelly ανέφεραν ποσά αποζημίωσης στην έκθεση τίτλων του Χρηματιστηρίου του Τόκιο που ήταν χαμηλότερα από το πραγματικό ποσό.

Επίσης, όσον αφορά τον Ghosn, έχουν ανακαλυφθεί πολλές άλλες σημαντικές πράξεις κακής συμπεριφοράς, όπως η προσωπική χρήση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, και η μεγάλη εμπλοκή του Kelly σε αυτο έχει επίσης επιβεβαιωθεί.

Η Nissan παρέχει πληροφορίες στο γραφείο εισαγγελικών αρχών της Ιαπωνίας και συνεργάζεται πλήρως με την έρευνά τους. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Καθώς η ανάρμοστη συμπεριφορά που αποκαλύφθηκε μέσα από την εσωτερική μας έρευνα συνιστά σαφή παραβίαση του καθήκοντος ως διευθυντές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Nissan να απομακρύνει άμεσα τον Ghosn από τις θέσεις του ως Πρόεδρος και Εκπρόσωπο της εταιρείας. Η Saikawa θα προτείνει επίσης την απομάκρυνση του Greg Kelly από τη θέση του.

Η Nissan απολογείται βαθύτατα επειδή προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους μετόχους και τους ενδιαφερόμενους. Θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας για τον εντοπισμό των ζητημάτων διοίκησης και συμμόρφωσης και για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων».

Ακολουθεί το πλήρες δ.Τ. του Groupe Renault:

«BoulogneBillancourt – Παρίσι: Ο Philippe Lagayette, ως επικεφαλής ανεξάρτητος διευθυντής της Renault, σε συνεννόηση με τους προέδρους των επιτροπών, Marie-Annick Darmaillac και Patrick Thomas, αναγνώρισαν το περιεχόμενο του σημερινού δελτίου Τύπου της Nissan.

Εν αναμονή της παροχής ακριβών πληροφοριών από τον Carlos Ghosn, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Renault, οι παραπάνω διευθυντές επιθυμούν να εκφράσουν την αφοσίωσή τους στην υπεράσπιση του ενδιαφέροντος της Renault για τη Συμμαχία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault θα συγκληθεί πολύ σύντομα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ