Επικαιρότητα Κόσμος

Οι FCA και Groupe PSA ανακοινώνουν τη σύνθεση του ΔΣ της Stellantis

Πρόεδρος της Stellantis, της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των FCA και Groupe PSA, θα είναι ο John Elkann, με τον Carlos Tavares να αναλαμβάνει της θέση του CEO.

Οι FCA και Groupe PSA προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δώσουν μορφή στη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευσή τους. Στα πλαίσια αυτά και παρά τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει εξαιτίας μιας έρευνας που διέταξε η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis, όπως επισήμως ονομάζεται η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη σύμπραξη του ιταλικού και γαλλικού ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Stellantis θα απαρτίζεται από 11 μέλη, με την FCA και τον βασικό μέτοχό της (λέγε με Exor) να «συνεισφέρουν» με 5 μέλη και το Groupe PSA και τους κύριους μετόχους της (λέγε με EPF/FFP και BPIfrance) να «χαρίζουν» ίδιο αριθμό μελών. Μέλος του ΔΣ της νέας εταιρείας θα είναι και ο CEO της, Carlos Tavares.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, Πρόεδρος της Stellantis θα είναι ο John Elkann από το «στρατόπεδο» της FCA, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Robert Peugeot.

Η πλήρης σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis είναι:

John Elkann (Chairman)
Robert Peugeot (Vice Chairman)
Henri de Castries (Senior Independent Director) 
Andrea Agnelli (Non-Executive Director)
Fiona Clare Cicconi (Non-Executive Director)
Nicolas Dufourcq, (Non-Executive Director)
Ann Frances Godbehere, (Non-Executive Director)
Wan Ling Martello (Non-Executive Director)
Jacques de Saint-Exupéry, (Non-Executive Director)
Kevin Scott (Non-Executive Director),
Carlos Tavares (Chief Executive Officer)

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου