top icon
Επικαιρότητα

Οι γυναίκες της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E

Περισσότερες από 25 γυναίκες «κρύβονται» πίσω από το προηγμένο σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης Ford Co-Pilot360 της ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

Με το γυναικείο φύλο να συνεχίζει να μην εκπροσωπείται όσο θα έπρεπε τόσο στον ευρύτερο κλάδο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκακιέρας, όσο και γενικότερα στο χώρο της τεχνολογίας, η Ford έκανε το μεγάλο βήμα σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει τις γνώσεις και δεξιότητες των γυναικών στην εξέλιξη της νέας γενιάς του συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης Ford Co-Pilot360 που θα δούμε να υιοθετείται στην ηλεκτρική Mustang Mach-E που παρουσιάστηκε φέτος και θα δούμε να κυκλοφορεί στους ανά τον κόσμο δρόμους από τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Για την περίσταση, πάνω από 25 γυναίκες (σ.σ.: αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των μελών της ομάδας που είναι υπεύθυνη για το Ford CoPilot360) εργάζονται ήδη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της Ford που βρίσκεται στο Dearborn των ΗΠΑ «πάνω» στην εξέλιξη του συστήματος που θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στον οδηγό της ηλεκτρικής Mustang Mach-E να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι. Ανάμεσα τους συναντάμε την Tracie Conn, η οποία έχει ενταχθεί στους κόλπους της αμερικάνικης εταιρείας εδώ και δύο χρόνια έχοντας θητεύσει στο παρελθόν επί πέντε χρόνια ως μηχανικός εξέλιξης στη NASA.

Ford Mustang Mach-E

«Αυτή η ομάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών από οπουδήποτε άλλη έχω εργαστεί», δηλώνει η Tracie Conn. «Βλέποντας άλλες γυναίκες σε ανώτατες θέσεις και ρόλους μας βοηθά να έχουμε το κατάλληλο όραμα. Ελπίζω να μπορέσουμε να αποτελέσουμε το πρότυπο σε περισσότερες γυναίκες».

Την ίδια στιγμή, η Annette Liyana είναι υπεύθυνη για τη συνολική απόδοση αλλά και την εμπειρία των χρηστών σε σχέση με το σύστημα Active Drive Assist. «Είναι πολύ σημαντικό να εργάζομαι σε μια εταιρεία που βοηθά και ενθαρρύνει τις γυναίκες», δηλώνει η Annette Liyana. Μία ακόμα γυναίκα στην εν λόγω ομάδα είναι η Alexandra Taylor, η οποία είναι ο ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων της τεχνολογίας Hands-Free Assistance της ηλεκτρικής Mustang Mach-E.

Συνολικά, η Ford έχει επιστρατεύσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 3.000 εργαζομένους με εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις σε τομείς που αφορούν την πληροφορική, τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης, τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και τη μηχανική εκμάθηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ