top icon
Επικαιρότητα

Οι κινητήρες του νέου Kia Rio

Το είδαμε για πρώτη φορά πριν λίγες μόλις μέρες. Τώρα, ήρθε η ώρα να μάθουμε τι ακριβώς κρύβεται κάτω από τo εμπρός καπό του.

Ο λόγος για την τέταρτη γενιά του Kia Rio, που αποκαλύφθηκε πρόωρα πριν δύο βδομάδες, λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο Παρίσι. Μέχρι τώρα, πέρα από μερικές μόλις φωτογραφίες, οι Κορεάτες είχαν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούσαν μόνο σε συγκεκριμένες διαστάσεις του αμαξώματος σε σύγκριση με το απελθόν Rio, όπως είναι το πλάτος (+5 χλστ.), το μήκος (+ χλστ.) και το μεταξόνιο (+ χλστ.).

Σήμερα, η εταιρεία ρίχνει… άπλετο φως σε μια άλλη, ακόμα πιο σημαντική, παράμετρο του κορεάτικου σούπερ μίνι: τους κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, η βενζινοκίνητη γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα τούρμπο T-GDI που είδαμε στο cee’d, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις των 100 και 120 ίππων. Αμφότερες, έχουν μέγιστη ροπή 172 Nm. Ταυτόχρονα, η Kia προσφέρει και δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1,25 και 1,4 λίτρων, που αποδίδουν 85 και 100 ίππους. Σε ότι αφορά στους ντίζελ, το «παρών» δίνει ένας 1.400άρης, με 70 ή 90 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ