top icon
Επικαιρότητα

Οι λιγότερο αυστηρές περιβαλλοντικές νόρμες μειώνουν τους νεκρούς από τροχαία, υποστηρίζει το επιτελείο Trump

Πρόκειται για μία συλλογιστική που ομολογουμένως είναι δύσκολο να ακολουθήσει κανείς…

Το επιτελείο του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, υποστηρίζει ότι η ενίσχυση των προτύπων οικονομίας καυσίμου θέτει τους οδηγούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο, επειδή οι ιδιοκτήτες θα οδηγούν περισσότερο εάν τα οχήματα τους έχουν χαμηλότερη κατανάλωση. Το Associated Press ανακάλυψε αυτή την παράξενη (επιεικώς…) συλλογιστική σε αποσπάσματα σχεδίων προτάσεων τα οποία επικαλείται πως έχει στην κατοχή του.

Σύμφωνα με αυτά, η εγκατάλειψη των αυστηρότερων προτύπων οικονομίας και η υιοθέτηση των προγενέστερων και πιο «χαλαρών» προδιαγραφών κάλλιστα θα μπορούσε να εξοικονομήσει στις ΗΠΑ έως και 1.000 ζωές ετησίως. Για να φθάσουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι συντάκτες του εγγράφου ισχυρίζονται ότι μη συμμορφούμενα με αυστηρότερους κανονισμούς, τα νέα οχήματα θα είναι φθηνότερα, καθώς οι εταιρείες δεν θα ξοδεύουν μεγάλα ποσά για την εξέλιξη των κινητήρων. Δεδομένου, λοιπόν, ότι ένα νέο μοντέλο θα κοστίσει λιγότερο, περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να τα αγοράσουν και, ως εκ τούτου, μεγαλύτερος αριθμός αυτοκινητιστών θα χρησιμοποιεί νεότερα, και άρα, ασφαλέστερα οχήματα.

Επιπρόσθετα, στα σχετικά έγγραφα υποστηρίζεται η άποψη ότι οι άνθρωποι θα οδηγούν λιγότερο εάν το όχημά τους έχει υψηλότερη κατανάλωση, εξαιτίας του αυξημένου κόστους, και αυτός είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα μειώσει περισσότερο τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ