top icon
Επικαιρότητα

Οι οικογένειες Porsche και Piech αυξάνουν την επιρροή τους στο VW Group

Οι κύριοι ιδιοκτήτες του VW Group, οι οικογένειες Porsche και Piech, δήλωσαν ότι μπορούν να αγοράσουν περισσότερες μετοχές με δικαίωμα ψήφου στην αυτοκινητοβιομηχανία, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι η εταιρεία είναι υποτιμημένη.

Η Porsche SE, ο βασικότερος μέτοχος του VW Group ο οποίος ελέγχεται πλήρως από τα μέλη των πάμπλουτων οικογενειών Porsche και Piech, δήλωσε σήμερα ότι αύξησε το μερίδιό της όμιλο σε 53,1% από 52,2% μετά την καταβολή 400 εκατ. €. Από τη μεριά του, ο Διευθύνων σύμβουλος της Porsche αλλά και ο πρόεδρος της VW, Hans Dieter Poetsch, ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για εξαγορά μέρους του 17% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Qatar Investment Authority.

Θυμίζουμε πως παράλληλα με την Porsche SE, το καρατίδιο της Κάτω Σαξονίας κατέχει μερίδιο 20% στην VW.

Η VW, μαζί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό πίεση προκειμένου να ανταπεξέλθει και αυτή στις προκλήσεις της «ηλεκτρικής εποχής» από την οποία θα προκύψουν οικονομικά οφέλη για την ίδια την εταιρεία μετά από πολλά χρόνια. Ως γνωστόν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess, επιδιώκει να επιταχύνει τις περικοπές δαπανών και τις μειώσεις του εργατικού δυναμικού στις κύριες μάρκες του ομίλου (βλ. VW και Audi), στις οποίες η κερδοφορία έχει υποχωρήσει. Ο Wolfgang Porsche, πρόεδρος της Porsche SE, δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του νυν CEO του ομίλου._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ