Επικαιρότητα Κόσμος

Οι πέντε γενιές της Toyota Supra κάτω από την ίδια στέγη

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση οργάνωσε στη Μ. Βρετανία η Toyota στην οποία έδωσαν το «παρών» επίλεκτα μέλη της ιαπωνικής οικογένειας αποτίοντας φόρο τιμής στις 4+1 γενιές του ιαπωνικού κουπέ.

Στο φετινό Goodwood Festival of Speed, που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στη Μ. Βρετανία, η Toyota έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της νέας Supra που θα αποκαλυφθεί επίσημα στις αρχές του 2019 -πιθανότατα στο Ντιτρόιτ- με στόχο να κοσμήσει τις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της μάρκας ανά τον κόσμο πριν το πρώτο μισό του επόμενου έτους. Στο περιθώριο, ωστόσο, του FoS, οι Ιάπωνες διοργάνωσαν στο Sussex μία ακόμα ενδιαφέρουσα εκδήλωση «τοποθετώντας» κάτω από την ίδια στέγη 84 καλεσμένους τους αλλά και 50 Supra όλων των προηγούμενων (τεσσάρων) γενιών, δίπλα στη νέα Α90.

Θυμίζουμε πως το νέο σπορ κουπέ των Ιαπώνων εξελίχθηκε σε συνεργασία με την BMW και την επερχόμενη νέα Z4. Σε σχέση με αυτή, πέραν της χαμηλότερης τιμής, η ειδοποιός διαφορά της νέας Toyota Supra είναι ότι πρόκειται για ένα τυπικό μοντέλο της κουπέ κατηγορίας και όχι για ένα roadster με μαλακή αναδιπλούμενη οροφή.

Εντούτοις, τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται ουκ ολίγα μηχανικά μέρη με Βαυαρική καταγωγή. Με πρώτο και καλύτερο τον 3λιτρο straight-six κινητήρα της BMW, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα αποδίδει κάτω από το καπό του ιαπωνικού μοντέλου 340 ίππους συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με μετατροπέα ροπής. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, το βάρος του αυτοκινήτου δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 κιλά. Το μήκος του δε θα είναι κάτω από τα 4,4 μ., με το μεταξόνιο να μην υπερβαίνει τα 2,5 μ.

«Θα είναι διαφορετική από την Z4, είναι δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Δουλέψαμε με δικές μας ιδέες για να δούμε τι αυτοκίνητο θέλουμε να δημιουργήσουμε, και τότε μοιραστήκαμε ιδέες για να εντοπίσουμε πως μπορούμε να μοιραζόμαστε τα κοινά μέρη», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης της Toyota, Tetsuya Tada.

Και συμπλήρωσε:

«Είναι πραγματικά απολαυστικό αυτοκίνητο. Κίνηση πίσω, κινητήρας εμπρός… Είναι πολύ διασκεδαστικό και στο δρόμο και στην πίστα»._Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου