top icon
Κόσμος

Οι πρωταθλητές των «Top 10» στην Ευρώπη

Ποιες είναι οι μάρκες και τα μοντέλα με τις περισσότερες παρουσίες στα «Top 10» της Ευρώπης;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Dataforce που αφορούν σε 30 χώρες της Ευρώπης, η Toyota είναι ο μεγάλος νικητής της μάχης των «Top 10», καθώς τα μοντέλα της εμφανίστηκαν 54 φορές στις 10 κορυφαίες κατατάξεις των ως άνω ευρωπαϊκών αγορών την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2022.

Εν προκειμένω, η Toyota κατάφερε να… πιάσει ρυθμό, χάρη στην πολύ καλή δυναμική των Yaris Cross και Yaris, τα οποία είχαν συνολικά 19 «τοποθετήσεις» στα «Top 10» – και συγκεκριμένα 11 για το Yaris και 8 για το Yaris Cross.

Top 10

Η VW ήταν δεύτερη μάρκα με 37 παρουσίες στα «Τop 10», ενώ πίσω της ακολουθεί η ομογάλακτη Skoda με 28.

Η Kia και η Dacia κατέγραψαν αμφότερες 26 «Top 10» μέχρι και τον Ιούλιο.

Η Peugeot, από τη μεριά της, είχε 21 εμφανίσεις στα «Τop 10».

Όσον αφορά τα μοντέλα, αν τα Yaris και Yaris Cross δεν συνδυαστούν, τότε τρία οχήματα μοιράζονταν την κορυφή – τα Dacia Duster, Skoda Octavia και Toyota Corolla – με το καθένα να έχει 12 εμφανίσεις στα «Τop 10».

Dacia Duster

Το μικρό SUV της Dacia τερμάτισε στη θέση Νο. 2 στην εγχώρια αγορά του, τη Ρουμανία και τρίτο στην Ουγγαρία, την Ισλανδία και τη Λετονία. Το Octavia είναι στους επτά πρώτους μήνες του έτους το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο στην Κροατία και την Τσεχία και η Corolla το best-seller σε Φινλανδία και Πολωνία.

Το Peugeot 208 και το Dacia Sandero είχαν από 11 εμφανίσεις στα «Τop 10» και κατατάσσονται επίσης στο Νο. 1 και στο Νο. 2 αντίστοιχα στις συνολικές πωλήσεις της Ευρώπης μέχρι τον Ιούλιο.

Peugeot 208

Το VW T-Roc, το Νο. 1 μοντέλο σε πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούλιο, είχε 10 εμφανίσεις στα «Τop 10», όντας το Νο. 1 μοντέλο στην Κύπρο και το Νο. 2 στη Γερμανία.

Το Kia Sportage και το Toyota RAV4 είχαν επίσης 10 εμφανίσεις στα «Top 10». Η καλύτερη επίδοση του Sportage είναι η θέση 2 στην Πολωνία. Την ίδια στιγμή, το RAV4 ήταν πρώτο σε πωλήσεις σε Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία και δεύτερο στην Ισλανδία, την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2022.

Kia Sportage

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ