top icon
Επικαιρότητα

Όλα τα μοντέλα του γκρουπ PSA πιστοποιήθηκαν στα πρότυπα του WLTP

Ο γαλλικός όμιλος ανακοινώνει πως όλα τα μοντέλα των Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall πληρούν το πρωτόκολλο του WLTP που τίθεται υποχρεωτικά σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο νέος και πιο ρεαλιστικός τρόπος υπολογισμού των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης που τίθεται σε ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου για κάθε νέο μοντέλο που εφ’ εξής θα πωλείται στη γηραιά ήπειρο έχει επιφέρει προβλήματα σε αρκετούς κατασκευαστές. Ήδη, για παράδειγμα, το VW Group έχει δηλώσει πως η νέα διαδικασία πιστοποίησης των αυτοκινήτων του θα επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην παραγωγή αρκετών μοντέλων του (σ.σ.: οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 250.000 μονάδες), ενώ αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Mercedes, για παράδειγμα.

Για τις μάρκες του γκρουπ PSA όμως, τις Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall, η αναπόφευκτη… μάχη απέναντι στο πρωτόκολλο του WLTP έχει ήδη νικηθεί, καθώς όλα τα μοντέλα τους πληρούν εδώ και καιρό τις νέες προδιαγραφές. Κι αυτό, πρωτίστως χάρη στις τεχνολογίες που έχουν ήδη εισάγει οι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης των γενιών PureTech και BlueHDi, αντίστοιχα.

«Οι τεχνολογικές μας επιλογές για τη μείωση των ρύπων όπως το σύστημα SCR (Selective Catalytic Reduction) για όλους τους πετρελαιοκινητήρες που παρουσιάστηκαν το 2013 και πιο πρόσφατα η τεχνολογία GPF (Gasoline Particulate Filter) για τους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού, μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας συμμορφούμενα και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα διατηρώντας τον ηγετικό μας ρόλο στη μείωση των εκπομπών ρύπων», δήλωσε ο εκτελεστικός Πρόεδρος του τμήματος Ποιότητας και Τεχνολογίας της PSA, Gilles Le Borgne._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ