Επικαιρότητα Κόσμος

Opel: 8 νέα μοντέλα έως το 2020, τέλος για Adam, Karl και Cascada

Η Opel ανακοίνωσε με αναλυτικό τρόπο το μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό που αφορά στη σύσταση της γκάμας της που θα έχει από του χρόνου ως αιχμή του δόρατος το νέο Corsa.

Η Opel συνεχίζει να εφαρμόζει το σχέδιο PACE! επιδιώκοντας να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες των πελατών διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωσή της με τις δραστικές κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τις εκπομπές CO2 που θα τεθούν σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2020. Έτσι, το μελλοντικό χαρτοφυλάκιο θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο και επιτυχημένο μέλλον τόσο για την εταιρεία, όσο και για το δίκτυο αντιπροσώπων της, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Opel. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2019 έως και τα τέλη του 2020, η γερμανική εταιρεία-μέλος του Groupe PSA θα λανσάρει οκτώ νέα ή ανανεωμένα μοντέλα, επενδύοντας κυρίως σε τμήματα της αγοράς «μεγάλου όγκου».

Θυμίζουμε ότι με το πρόγραμμα PACE! η Opel έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάζει τουλάχιστον ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο κάθε χρόνο. Για το 2019, η Opel θα λανσάρει τη νέα γενιά Corsa και του διαδόχου του επιτυχημένου Vivaro, σε LCV και επιβατικές εκδόσεις. Επιπλέον παραλλαγές και εκδόσεις εξοπλισμού του Combo θα είναι επίσης διαθέσιμες μέσα στο 2019, ενώ στις αρχές του 2020 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του διαδόχου του Mokka X, ενός μοντέλου που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατηγική της Opel να επεκτείνει το μερίδιο των SUV στο σύνολο των πωλήσεών της από 25% που είναι σήμερα σε 40% μέχρι το 2021.

Το καλοκαίρι του 2019 θα ανοίξουν και επισήμως οι λίστες παραγγελιών τόσο για το αμιγώς ηλεκτρικό νέο Corsa, όσο και για το Grandland X PHEV, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Eisenach. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα έως και το τέλος του 2020, η Opel θα έχει συνολικά στη γκάμα της τέσσερις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της γκάμας της θα κινείται με ρεύμα –επικουρικά ή κατ’ αποκλειστικότητα.

Προκειμένου να συμβάλει στη συμμόρφωση με τις εκπομπές CO2 και να επικεντρωθεί σε «μεγάλου όγκου» τμήματα της αγοράς, τα Opel Adam, Karl και Cascada δεν θα αντικατασταθούν μετά το πέρας του κύκλου ζωής τους παραμένοντας στο χαρτοφυλάκιο της Opel μέχρι το τέλος του 2019. Με το νέο portfolio της, η γερμανική εταιρεία θα συνεχίσει να καλύπτει περίπου το 80% του όγκου της αγοράς - με σημαντικά υψηλότερη απόδοση και προσανατολισμό προς τον πελάτη, μειώνοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα.

«Σε ένα πλαίσιο αυστηρών προδιαγραφών για τις εκπομπές, είναι δική μας ευθύνη να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την εταιρεία μας και τους αντιπροσώπους μας μέσα από ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο για επιβατικά και ελαφρά εμπορικά οχήματα. Η Opel θα προσφέρει διασκεδαστικά αυτοκίνητα και μοντέλα σχεδιασμένα με συναίσθημα, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά ανταγωνιστικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, όπως το νέο Combo και το Vivaro. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από την ευρεία εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και προσιτής ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Opel Michael Lohscheller.

Ο γερμανός κατασκευαστής με σχεδόν 120 χρόνια αυτοκινητικής παράδοσης θα αξιοποιήσει στο εγγύς και απώτερο μέλλον τις πλατφόρμες του Groupe PSA και τους κινητήρες του για όλα τα νέα μοντέλα που θα δουν το φως της δημοσιότητας με τα σήματα των Opel/Vauxhall._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου