top icon
Επικαιρότητα

Το Opel Grandland X ξεπέρασε τις 100.000 παραγγελίες

Από το καλοκαίρι του 2017 που ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Opel Grandland X, έχουν υποβληθεί πάνω από 100.000 παραγγελίες για το δυναμικό SUV, με το 25% περίπου των πελατών να προέρχονται από τη Γερμανία.

Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή για το Grandland X με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άνεσης όπως το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL LED και το σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink. Στην πρόσφατη κατανομή παραγωγής μεταξύ των εργοστασίων, το Groupe PSA αποφάσισε ότι το Grandland X θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach από το 2019 και μετά. Ένα Grandland X που σηματοδοτούσε το ορόσημο 100.000 παραγγελιών παραδόθηκε από την Autohaus Schorr στο Eisenach.

Οι περισσότεροι αγοραστές Grandland X παραγγέλνουν τις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού. Οι εκδόσεις Innovation και Ultimate μαζί συγκεντρώνουν το 70% του συνόλου του παραγγελιών. Το Innovation περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) και αισθητήρες Park Pilot, εμπρός και πίσω.

Τα επίπεδα άνεσης αυξάνονται περαιτέρω με στοιχεία στάνταρ εξοπλισμού, όπως πίσω πόρτα ελεγχόμενη με τηλεχειρισμό, Keyless Open & Start, διζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού και θερμαινόμενο τιμόνι. Ο στάνταρ εξοπλισμός του κορυφαίου Grandland X Ultimate περιλαμβάνει επιπλέον εργονομικά, δερμάτινα καθίσματα AGR με πιστοποίηση “Aktion Gesunder Rücken e.V.” και ένα premium ηχοσύστημα της Denon. Η μαύρη οροφή, οι μαύροι καθρέπτες και οι δίχρωμες, 19άρες ζάντες αλουμινίου “BiColor” προσθέτουν κομψές λεπτομέρειες.

Μεμονωμένες επιλογές που αυξάνουν την άνεση είναι επίσης σε πρώτη ζήτηση, κυρίως το σύστημα ψυχαγωγίας Navi 5.0 IntelliLink. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, είναι εγκατεστημένο στο 70% των οχημάτων που έχουν παραγγελθεί. Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με Ευρωπαϊκούς οδικούς χάρτες και τρισδιάστατη απεικόνιση ελέγχεται μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής οκτώ ιντσών ή φωνητικών εντολών. Συμβατά smartphones φορτίζονται επαγωγικά μέσω ασύρματης φόρτισης, ένα προαιρετικό στοιχείο που επιλέγει το 25% των πελατών του Grandland X.

Πρόσθετη ασφάλεια στο Grandland X παρέχει το σύστημα Προσαρμοζόμενου Εμπρόσθιου Φωτισμού (Adaptive Forward Lighting) με προβολείς full LED, που παραγγέλνεται στο 40% των περιπτώσεων. Οι προβολείς προσαρμόζουν την κατανομή δέσμης φωτός σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες μέσω επτά προγραμμάτων, χωρίς να θαμπώνουν τους οδηγούς των αντίθετα διερχόμενων ή προπορευόμενων οχημάτων. Εξίσου δημοφιλές είναι το θερμαινόμενο παρμπρίζ ThermaTec, το οποίο εξασφαλίζει άριστη ορατότητα στους οδηγούς του Grandland X κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ