top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το Opel Manta GSe ElektroMOD

Το Opel Manta GSe ElektroMOD είναι μια one-off κατασκευή που καταδεικνύει την παράδοση της γερμανικής εταιρείας αλλά και την ηλεκτρική κατεύθυνση που αναμένεται να ακολουθήσει ο Γερμανός κατασκευαστής.

Το πρωτότυπο Opel Manta GSe ElektroMOD είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό Manta που φέτος γιορτάζει τα 50 του χρόνια με έναν… ιδιαίτερο τρόπο, άμεσα συνυφασμένο με την ηλεκτρική ρότα την οποία είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει ο Γερμανός κατασκευαστής και μέλος του νεοσύστατου ομίλου της Stellantis.

Την ίδια στιγμή, το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD αντικατοπτρίζει και την αυξανόμενη τάση του μετασχηματισμού κλασικών αυτοκινήτων, όπως το Manta, σε «RestoMod» κατασκευές που διαθέτουν, ειδικά για την περίσταση, μοντέρνα εξαρτήματος και κινητήρες. Επί της ουσίας, το νέο Manta GSe που αποκαλύπτεται σήμερα είναι το πρώτο ηλεκτρικό RestoMod της Opel συνδυάζοντας το κλασικό στιλ του εμβληματικού κουπέ της εταιρείας με τον πλέον διαδεδομένο ηλεκτροκινητήρα της μάρκας.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης κάτω από το μαύρο καπό του αυτοκινήτου έδωσε τη θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει για την περίσταση 108 kW (147 ίππους) και ροπή 225 Nm. Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι ο τελευταίος συνδυάζεται στο νέο Opel Manta GSe ElektroMOD με 4τάχυτο κιβώτιο «επιτρέποντας στους οδηγούς να αλλάζουν χειροκίνητα ταχύτητες, ή εναλλακτικά, να εμπλέκουν την τέταρτη σχέση και  να οδηγούν αυτόματα».

Με μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 31 kWh (σ.σ.: αρκετά μικρότερη σε σχέση με εκείνη των Corsa-e και Mokka-e), το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD έχει αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση που φτάνει περίπου τα 200 χλμ. – και όπως συμβαίνει με τα «κανονικά» EVs της μάρκας, διαθέτει σύστημα αναγεννητικής πέδησης για βελτίωση της εμβέλειας. Η πλήρη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης πραγματοποιείται μέσω ενός ενσωματωμένου φορτιστή με ισχύ 9 kW σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Ο σχεδιασμός του Opel Manta GSe ElektroMOD

Το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD κοσμείται στις εξωτερικές του επιφάνειες με τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά στοιχεία της εταιρείας με σημείο αναφοράς στο εμπρός μέρος τη χαρακτηριστική μάσκα Vizor. Για την περίσταση, το νέο Pixel-Vizor, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η Opel,εκτείνεται σε όλο το πλάτος του εμπρός μέρους, με την τεχνολογία Pixel να του επιτρέπει να παρουσιάζει στην επιφάνειά του γραπτά μηνύματα, όπως “Είμαι σε μηδενική ηλεκτρονική αποστολή”. Αξιοσημείωτα εδώ είναι και κατά χαρακτηριστικά φώτα ημέρας τεχνολογίας LED.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα εμβληματικά στρογγυλά φώτα του αρχέτυπου Manta σε τρισδιάστατο όμως LED σχεδιασμό. Εδώ, δεσπόζει επίσης το λογότυπο «Manta» στη, με τον χαρακτηριστικό ωστόσο προφυλακτήρα του αρχικού Opel Manta να έχει αφαιρεθεί.

Το κίτρινο χρώμα των εξωτερικών επιφανειών έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτηριστικό μαύρο καπό. Επίσης, ειδική σχεδίαση διαθέτουν και οι αλουμινένιοι τροχούς των 17 ιντσών, οι οποίοι συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 195/40 R17 μπροστά και 205/40 R17 πίσω.

Όπως ήταν αναμενόμενο για μια σύγχρονη RestoMod κατασκευή, το εσωτερικό του νέου Opel Manta GSe ElektroMOD διαθέτει την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογία της Opel. Τα κλασικά στρογγυλά όργανα έχουν αντικατασταθεί από το γνωστό Pure Panel, με δύο ψηφιακές οθόνες 12 και 10 ιντσών να έχουν τον πρώτο λόγο και να είναι προσανατολισμένες στον οδηγό. Την ίδια στιγμή, το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου έχει επίσης εκσυγχρονιστεί με μια νέα μονάδα από τη θρυλική μάρκα Marshall.

Opel Manta GSe ElektroMOD

Τα σπορ καθίσματα του αυτοκινήτου κοσμούνται απο με κίτρινη κεντρική γραμμή και προσφέρουν βελτιωμένη άνεση και υποστήριξη στο σώμα των επιβατών σε σχέση  με εκείνα του «ορίτζιναλ» Manta. Το τιμόνι διαθέτει… νοσταλγικό σχεδιασμό και τρεις για την περίσταση ακτίνες  ενώ χαρακτηριστική είναι και η κίτρινη σήμανση στη θέση των 12 ωρών, που αποτελεί μια ακόμα σαφή αναφορά στο παρελθόν.

Επιπλέον, οι επιφάνειες στο κόκπιτ  και τα εσωτερικά πάνελ των θυρών είναι τώρα βαμμένα σε ματ γκρι χρώμα, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα κίτρινα και μαύρα στοιχεία της καμπίνας. Την ίδια στιγμή, το εσωτερικό τμήμα της οροφής ν είναι επενδεδυμένη με Alcantara συμπληρώνοντας ιδανικά την κομψή εσωτερική «ατμόσφαιρα».

Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD είναι μια πρωτότυπη κατασκευή που δεν αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της γερμανικής εταιρείας.

Opel Manta GSe ElektroMOD

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Manta GSe ElektroMOD
  • Opel Manta GSe ElektroMOD
  • Opel Manta GSe ElektroMOD
  • Opel Manta GSe ElektroMOD
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ