top icon
Κόσμος

Opel: Μόνο ηλεκτρικά μοντέλα για την Ευρώπη από το 2028

Η Opel ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέτει στην Ευρώπη μόνο ηλεκτρικά μοντέλα από το 2028, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας το ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει το Manta-e.

Η Opel, στα πλαίσια των χθεσινών, πολύ σημαντικών ανακοινώσεων του ομίλου Stellantis, «ξεδίπλωσε» ένα πολύ σημαντικό τμήμα της προϊοντικής της στρατηγικής στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ανακοινώνοντας επιγραμματικά τους βασικούς άξονες της τελευταίας.

Η σημαντικότερη εδώ είδηση είναι η απόφαση της Opel να διαθέτει στην αγορά της Ευρώπης – που αποτελεί και τον πυρήνα των εμπορικών της δραστηριοτήτων – αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα από το 2028 και μετά.

Opel

«Από το 2028, η Opel θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κεντρική μας αγορά, στην Ευρώπη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Michael Lohscheller κατά τη διάρκεια της ψηφιακής εκδήλωσης Stellantis EV Day 2021. «Αυτό δείχνει καθαρά τη δέσμευση της μάρκας Opel στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ηλεκτρικό – και η Opel είναι μέρος αυτού. Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι για να ανακαλύψουμε εκ νέου την Opel και να μεταμορφωθούμε σε μια νέα, πράσινη και παγκόσμια μάρκα. Προχωρούμε προς ένα καθαρό μέλλον μηδενικού CO2».

Η Opel στην Κίνα και το Manta-e

Πέραν όλων των παραπάνω, η Opel ανακοίνωσε επίσης την απόφασή της να επιστρέψει στην Κίνα, στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου πωλήσεων αγορά του πλανήτη.

«Υποσχεθήκαμε ότι η Opel θα γίνει παγκόσμια εταιρεία – και θα το καταφέρουμε. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτυχθούμε εκεί με κερδοφορία. Οι Κινέζοι πελάτες μπορούν να προσβλέπουν στα προϊόντα μας και στη συναισθηματική γερμανική μάρκα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel Michael Lohscheller.

Η τρίτη είδηση αφορά στην πρόθεση της γερμανικής εταιρείας να επαναφέρει στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι το εμβληματικό όνομα Manta, μετά και τη θετική απήχηση του πρωτοτύπου Manta GSe ElektroMOD που πρόσφατα παρουσίασε η εταιρεία

«Το Manta είναι πραγματικά ένα εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας μας και αποτελεί έμπνευση για το μέλλον της. Θα φέρουμε ένα νέο Manta στην παραγωγή έως τα μέσα της δεκαετίας. Φυσικά, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό», δήλωσε ο Michael Lohscheller.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η Opel διαθέτει στις τάξεις εννέα στο σύνολο xEVs, ενώ πρόθεση της έως το 2024 είναι ολόκληρη η γκάμα να διαθέτει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Opel

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Opel Manta-e - Stellantis
  • Opel
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ