14 Ιουν 2018

Orbit, η νέα πρωτότυπη δημιουργία της Fisker

Το Orbit είναι ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο λεωφορείο το οποίο η Fisker σκοπεύει να φέρει στον πραγματικό κόσμο το 2019.

Fisker Orbit

Είναι προφανές πως το Orbit έχει σχεδιαστεί για χρήση σε αστικό περιβάλλον έχοντας τη δυνατότητα να παραλάβει τους επιβάτες του από οποιοδήποτε σημείο παρά από μια «παραδοσιακή» στάση λεωφορείου. Σύμφωνα με την Fisker, οι επιβάτες-πελάτες δεν έχουν παρά να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή που θα μπορούν εύκολα να εγκαταστήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το αυτόνομο αυτό όχημα.

Τεχνολογικά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους ηλεκτροκινητήρες που έχει εξελίξει ειδικά για την περίσταση η βρετανική εταιρεία Protean Electric, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι μέσα στους τροχούς του Orbit. Η τοποθέτηση των μονάδων κίνησης σε αυτή το τμήμα του οχήματος εξασφαλίζει, σύμφωνα με την Fisker, την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των χωροταξικών δυνατοτήτων του αυτόνομου Fisker Orbit.

Το σύστημα κίνησης της Protean Electric χρησιμοποιεί έναν μόνιμο μαγνήτη και έναν σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα παρέχοντας σε κάθε τροχό ισχύ 109 ίππων. Το Orbit είναι δυνατό να χρησιμοποιεί δύο ή και τέσσερα ηλεκτρομοτέρ, κάτι που σημαίνει ότι η μέγιστη ισχύς του μπορεί να ανέλθει στους 218 ίππους ή στους 436 ίππους.

«Το Orbit περιλαμβάνει ήδη πρωτοποριακή τεχνολογία και καινοτομίες στη σχεδίαση που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι των πώλεων σκέφτονται τις μικρές μετακινήσεις τους σε αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της εταιρείας, Henrik Fisker.

Σύμφωνα με την Fisker, οι δοκιμές των δρομολογίων του Orbit θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά με στόχο να αναπτυχθούν πλήρως την επομένη._Χ.Α.

Ετικέτες: