top icon
Επικαιρότητα

Οριστικό φρένο στα σχέδια της VW για νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Σύμφωνα με το αφεντικό του VW Group, Herbert Diess, ο γερμανικός όμιλος θα επενδύσει στο εργοστάσιο που ήδη διαθέτει στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, βάζοντας οριστικά τέλος στα σχέδιά του να δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην Τουρκία.

Ο Herbert Diess μίλησε πρόσφατα στην Automobilwoche επιβεβαιώνοντας ότι η VW επανεκτίμησε τις κατασκευαστικές της ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται με βάση όσα επιβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία, αποφασίζοντας τελικά ότι δεν χρειάζεται ένα νέο εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Έτσι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να κατασκευάζει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης οχημάτων, καθώς και ένα νέο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, στη Σλοβακία – εκεί όπου γεννιούνται σήμερα τα περισσότερα premium SUV μοντέλα της.

Τα VW Touareg, Audi Q7, Audi Q8 και Porsche Cayenne κατασκευάζονται στην Μπρατισλάβα, μαζί με τα VW Up!, Skoda Citigo και Seat Mii, καθώς και το αμάξωμα της Bentley Bentayga πριν την αποστολή του στο Crewe της Μ. Βρετανίας.

Αρχικά, το VW Group σκόπευε να δημιουργήσει μια νέα μονάδα κοντά στη Σμύρνη, στην οποία θα κατασκευάζονταν τα Skoda Superb και VW Passat, τα οποία τελικά θα παραχθούν στη Σλοβακία.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Herbert Diess εκτίμησε ότι οι πωλήσεις της VW στην Τουρκία θα επηρεαστούν αρνητικά:

«Εξακολουθεί να αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε στη συγκεκριμένη αγορά μέσω μιας μονάδας στην Τουρκία», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του VW Group.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ