top icon
Επικαιρότητα

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για το νέο Citroen C3 (video)

Φουλ επίθεση για τη Citroen στην κατηγορία των σούπερ μίνι αυτοκινήτων μ’ ένα εντελώς νέο και φρέσκο «μικρό».

Το νέο Citroen C3 θα διατίθεται αποκλειστικά με πεντάθυρο περιτύλιγμα βασιζόμενο σε μια βελτιωμένη εκδοχή του πατώματος πάνω στο οποίο ήταν «χτισμένο» το προηγούμενο C3. Σύμφωνα με τους Γάλλους, κάτω από το χώρο των εμπρός καθισμάτων έχει προστεθεί ένα έξτρα στέλεχος σχήματος Η, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ακαμψία της κατασκευής αλλά και τις επιδόσεις της στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Οι Γάλλοι, μάλιστα, επισημαίνουν πως το νέο C3 κάνει χρήση μιας σειράς νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν την ηχομόνωση και αφορούν στη συγκόλληση των επιμέρους μερών του αμαξώματος.

Με συνολικό μήκος 3,99 μ. και χώρο αποσκευών 300 λίτρων, το νέο Citroen C3 «παντρεύει» πολλά από τα πλέον χαρακτηριστικά σχεδιαστικά γνωρίσματα που γνωρίσαμε στα C4 Picasso (εμπρός μέρος), C4 Cactus (πλάι) και DS3 (πίσω) εξασφαλίζοντας μια καλόγουστη, από κάθε οπτική γωνία, σιλουέτα. Σημείο αναφοράς, πέρα από τη μορφή της πίσω κολώνας, αποτελούν τα γνωστά Airbumps στο πλάι, που πρωτοείδαμε στο C4 Cactus, τα οποία προστατεύουν τις αντίστοιχες επιφάνειες από μικροσυγκρούσεις και ανεπιθύμητες επαφές.

Στο εσωτερικό, η μινιμαλιστική διάθεση των Γάλλων, που είδαμε στο C4 Cactus, εφαρμόζεται και στο νέο C3. Ο σχεδιασμός είναι, αν μη τι άλλο, σύγχρονος, ενώ χαρακτηριστική είναι η απουσία των «περιττών» διακοπτών σε ταμπλό και κεντρική κονσόλα. Άξια μνείας, επίσης, είναι η τεχνολογία ConnentedCam, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο ή φωτογραφιών μέσω μιας ενσωματωμένης στον εσωτερικό καθρέπτη κάμερας. Η ιδιαιτερότητα της τεχνολογίας ConnentedCam έγκειται στη δυνατότητα του συστήματος να αποθηκεύει στη μνήμη της κάμερας «πολύτιμο» οπτικό υλικό σε περίπτωση ατυχήματος από το περιβάλλον του οχήματος.

Κάτω από το καπό, η Citroen εξασφάλισε τις υπηρεσίες τριών βενζινοκινητήρων της γενιάς PureTech. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 3κύλινδρο 1.000αρη με απόδοση 68 ίππων, καθώς και τον επίσης 3κύλινδρο 1.200άρη της PSA, που αποδίδει 82 και 110 ίππους χωρίς και με τούρμπο, αντίστοιχα. Για τους οπαδούς των ντίζελ, η Citroen προσφέρει τον 1.6 BlueHDI σε εκδόσεις με απόδοση 75 και 100 ίππους.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, η γκάμα του Citroen C3 θα εμπλουτιστεί με την έκδοση Picasso καθώς και μια crossover παραλλαγή του.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Citroen C3 θα γίνει το φθινόπωρο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με τις πωλήσεις του στη χώρα μας να ξεκινούν στις αρχές του 2017._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ