top icon
Κόσμος

Ουκρανία: Πλήγμα στην ευρωπαϊκή παραγωγή και για την Ford

Με φόντο τις εξελίξεις και τα προβλήματα προμηθειών που παρατηρούνται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ford κατέστησε γνωστό ότι βάζει προσωρινά φρένο στην παραγωγή αρκετών μοντέλων της στην Ευρώπη.

Τα εργοστάσια οχημάτων της Ford στη Γερμανία και την Ισπανία σταματούν την παραγωγή οχημάτων αυτή την εβδομάδα, λόγω ελλείψεων σε ανταλλακτικά από την Ουκρανία και άλλες τοποθεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του μικρομεσαίου Focus στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας ανεστάλη από σήμερα και για πέντε ημέρες έως την προσεχή Παρασκευή, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της που εστάλη μέσω email στην ΑΝΕ.

Η Ford φέρεται να αντιμετωπίζει μια σειρά από ελλείψεις στο εργοστάσιο που επηρεάζουν την παραγωγή. όπως η οθόνη των 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment του πρόσφατα ανανεωμένου Ford Focus

Η εταιρεία δήλωσε ότι συνεχίζει να κατασκευάζει εκδόσεις του Ford Focus με οθόνη 8 ιντσών.

Ford Focus

Η Ford αντιμετωπίζει επίσης δυσκολίες με τις παραδόσεις αρκετών ανταλλακτικών που αφορούν το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, τα οποία παράγονται στην Ουκρανία, σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ford διέκοψε επίσης την παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία, από σήμερα Δευτέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, λόγω ελλείψεων ημιαγωγών.

Ford Fiesta

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τα Galaxy και S-Max, που κατασκευάζονται στη Βαλένθια της Ισπανίας εξαιτίας ανάλογων ελλείψεων σε ημιαγωγούς.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι έχει παραγγελίες για τα MPV μοντέλα «πέρα από τον Σεπτέμβριο».

«Ως εκ τούτου, πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά τις νέες παραγγελίες», δήλωσε η Ford.

Ford

Η παραγωγή του επιβατικού Ford Tourneo Connect παραμένει σε αναστολή. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Πόζναν της Πολωνίας, μαζί με το VW Caddy.

Ο τοπικός Τύπος ανέφερε ότι η παραγωγή σταμάτησε στις 10 Μαρτίου.

Η Ford είπε ότι οι διακοπές οφείλονταν σε διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας στη VW και θα έχουμε περισσότερα να πούμε επ’ αυτού σε μεταγενέστερη ημερομηνία», δήλωσε η Ford.

Ford Tourneo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ