top icon
Κόσμος

Πάνω από 1.700 Opel Corsa-e για την Ιταλική Ταχυδρομική Υπηρεσία

Η Opel ανακοίνωσε ότι έλαβε μία παραγγελία 1.744 νέων, αμιγώς ηλεκτρικών Corsa-e από την Poste Italiane, την Ιταλική Ταχυδρομική Υπηρεσία.

Οι παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων Opel Corsa-e με μπαταρία (BEV) θα ξεκινήσουν πριν από τα τέλη της χρονιάς. Στόχος είναι μία σημαντική μείωση των εκπομπών CO2. Το Opel Corsa-e επιλέχθηκε σε δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο υπέβαλλαν προσφορές κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Με αυτονομία ως 337 km στον κύκλο WLTP, το Opel Corsa-e είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της σε έναν ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά. Το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel μπορεί να υποστηρίξει όλες τις λύσεις φόρτισης – επιτοίχιο φορτιστή (wall box), ταχυφορτιστή ή οικιακή πρίζα μέσω του κατάλληλου καλωδίου – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000km.

Το Opel Corsa-e προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης που συνήθως συναντάμε σε ανώτερες κατηγορίες της αγοράς. Μεταξύ των κορυφαίων χαρακτηριστικών είναι το προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED με αντιθαμβωτική δέσμη, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία.

Opel

Εάν το Opel Corsa-e παρεκκλίνει τυχαία από τη λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα active lane assist ασκεί ήπια ροπή στο σύστημα διεύθυνσης. Με το Active Drive Assist ενεργοποιημένο, το αυτοκίνητο παραμένει στο κέντρο της λωρίδας.

Το adaptive cruise control διατηρεί μία ορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, χρησιμοποιώντας ραντάρ και αισθητήρες κάμερας. Το σύστημα προσφέρει επιπλέον λειτουργία stop & go, φρενάροντας το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει και ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Σύστημα προειδοποίησης πλαϊνής ζώνης τυφλού σημείου (side blind zone assist) και πολυάριθμες λειτουργίες υποβοήθησης στάθμευσης περιλαμβάνονται στο διαθέσιμο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ