top icon
Επικαιρότητα

Παραγγελία 1.600 ηλεκτρικών φορτηγών πήρε η VW

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μαζική παραγγελία ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον τομέα των επαγγελματικών μεταφορών.

Με τον τομέα της μεταφοράς προϊόντων και αγαθών να αποτελεί το ιδανικότερο ίσως πεδίο εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης, η Ambev, μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες από τη μακρινή Βραζιλία, παρήγγειλε στη VW 1.600 ηλεκτροκίνητα φορτηγά ούτως ώστε έως το 2023 να έχει αντικαταστήσει πάνω από το 1/3 του στόλου της. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα φορτηγά της οικογένειας eDelivery, τα οποία εξέλιξε για την περίσταση η θυγατρική εταιρεία του γερμανικού εργοστασίου, VW Caminhões e Ônibus.

Το VW e-Delivery τροφοδοτείται από μπαταρίες 170 kWh, οι οποίες εξασφαλίζουν με μία μόλις φόρτιση μία αυτονομία της τάξης των 200 χλμ. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του VW Group, η μαζική παραγωγή του e-Delivery θα ξεκινήσει το 2020. Εντούτοις, ήδη από φέτος, τα πρώτα «πιλοτικά» αντίτυπα του μοντέλου πρόκειται να παραδοθούν στη βραζιλιάνικη ζυθοποιία, η οποία είναι υπεύθυνη στη χώρα για τη διανομή των προϊόντων των Skol, Brahma, Antarctica and Guaraná,

«Το όνειρό μας είναι να φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους σ’ έναν καλύτερο κόσμο. Για το λόγο αυτό, αναζητούμε πάντοτε συνεργάτες που προσφέρουν νέες τεχνολογίες οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, όπως η VW Caminhões e Ônibus. Είμαστε βέβαιοι ότι το εγχείρημα αυτό θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην οικοδόμηση της βιώσιμης κληρονομιάς που θέλουμε να αφήσουμε στις μελλοντικές γενιές», δηλώνουν οι ιθύνοντες της βραζιλιάνικης εταιρείας._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ