top icon
Κόσμος

Πράσινο φως για το ηλεκτρικό VW ID.5

Το VW ID.5 είναι το έκτο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο του VW Group που παράγεται στη μονάδα του Zwickau.

Το VW ID.5, μαζί με την πιο σπορτίφ παραλλαγή του με τον κωδικό GTX, ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στην μονάδα του Zwickau, στη δυτική Σαξονία, αποτελώντας το έκτο κατά σειρά EV που «γεννιέται» στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βασιζόμενο στην πλατφόρμα MEB του VW Group.

Από το 2018, περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για τον μετασχηματισμό του εργοστασίου του Zwickau περνώντας από την παραγωγή οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ένα ψηφιακό, ευέλικτο, υψηλής απόδοσης εργοστάσιο για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

VW ID.5

Αυτή τη στιγμή, στη συγκεκριμένη μονάδα απασχολούνται περί τους 9.000 εργαζομένους οι οποίοι έχουν δεχθεί την απαραίτητη εκπαίδευση προκειμένου για την κατασκευή μοντέλων όπως το νέο VW ID.5.

Στο Zwickau κατασκευάζονται έξι μοντέλα από τρεις μάρκες του VW Group. Πρόκειται για τα VW ID.3, ID.4 και ID.5, συν τα Audi Q4 e-tron, Q4 Sportback e-tron και Cupra Born. Η παραγωγική ικανότητα σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 300.000 οχήματα, καθιστώντας το εργοστάσιο του Zwickau σήμερα την πιο αποδοτική εγκατάσταση κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη.

VW ID.5

Στις επίσημες ανακοινώσεις της η VW αναφέρει ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Zwickau πραγματοποιείται με ουδέτερο ως προς τις εκπομπές ρύπων τρόπο σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και κατασκευή. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκπομπές ρύπων που δεν μπορούν να αποφευχθούν αντισταθμίζονται από αντισταθμιστικές δράσεις της εταιρείας.

Όσον αφορά τις μπαταριές, οι προμηθευτές των VW, Audi και Cupra έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια για την κατασκευή των κυψελών. Επιπρόσθετα, η εξωτερική τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας στη μονάδα είναι πλέον πράσινη σε ποσοστό 100%  ήδη από το 2017.

VW ID.5

Στόχος του VW Group είναι να κατασκευάσει μέσα στο 2022 περί τα 1,2 εκατ. ηλεκτρικά μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB στις μονάδες κατασκευής που διαθέτει ο όμιλος σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της γερμανικής εταιρείας, έως τo 2030 τo 70% των πωλήσεων της μάρκας θα απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όσον αφορά τις αγορές της Ευρώπης. Στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 50%.

VW ID.5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW ID.5 - VW Group
  • VW ID.5
  • VW ID.5
  • VW ID.5
  • VW ID.5
  • VW ID.5
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ