top icon
Επικαιρότητα

Παρίσι: Δημόσια διαβούλευση για θέσπιση ορίου 30 χλμ./ώρα από το 2021

Οι τοπικές αρχές πόλης του Παρισιού θέτουν από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή τους για θέσπιση ορίου ταχύτητας που δεν θα ξεπερνά τα 30 χλμ./ώρα.

Με σχετική πρωτοβουλία της δημάρχου του Παρισιού, Anne Hidalgo, ξεκινά άμεσα μία δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες της πόλης του φωτός για τη θέσπιση ορίου ταχύτητας για όλα τα αυτοκίνητα που δεν θα υπερβαίνει τα 30 χλμ./ώρα (εξαιρουμένης της περιφερειακής οδού) από το 2021.

«Το 2021, το Παρίσι θα έχει όριο 30 χλμ./ώρα. Η πόλη εξακολουθεί να έχει πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα, μερικές φορές με δραματικές συνέπειες. Αυτό το μέτρο είναι σημαντικό για την οδική ασφάλεια» δήλωσε η δήμαρχος της πόλης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών αρχών, η μείωση της ταχύτητας «θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στον θόρυβο στην πόλη». Όπως έχει προαναγγελθεί στην περίπτωση που η εν λόγω πρόταση πάρει σάρκα και οστά, το όριο ταχύτητας θα αφορά ολόκληρο το Παρίσι, με εξαίρεση την περιφερειακή οδό και ορισμένους πεζόδρομους.

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, η δημοτική αρχή της πόλης ανήρτησε στο διαδίκτυο μία «ηλεκτρονική ανακοίνωση συμμετοχής του κοινού», καλώντας τους Παριζιάνους να γνωμοδοτήσουν από σήμερα 27 Οκτωβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αρκετές γαλλικές πόλεις έχουν ήδη υιοθετήσει το εν λόγω μέτρο, όπως η Grenoble και η Nantes από τις 31 Αυγούστου.

Η θέσπιση ορίου ταχύτητας των 30 χλμ./ώρα σε όλες τις πόλεις αποτελεί μέρος των προτάσεων της Σύμβασης του Πολίτη για το Κλίμα, καθώς και μία από τις υποσχέσεις της Anne Hidalgo κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την επανεκλογή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος της δημάρχου της πόλης είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, το 2016, εισήγαγε την πρωτοβουλία «Paris Breathes», η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση της εισόδου οχημάτων σε ορισμένα μέρη της πόλης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Η  Anne Hidalgo έχει επίσης προτείνει την πλήρη απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στους δρόμους του Παρισιού, ενώ έχει υποσχεθεί ότι μετρό της πόλης θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο και 7 ημέρες την εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ