top icon
Επικαιρότητα

Παρουσίαση: Opel Crossland X

Στατική παρουσίαση στη Σόφια για το νέο μικρό crossover της γερμανικής εταιρείας, που από τις αρχές του καλοκαιριού θα αντικαταστήσει στη γκάμα της το Meriva.

Ο διάδοχος του μικρού πολυμορφικού της Οpel, με διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής αφού είναι πλέον crossover, είναι βασισμένος στην πλατφόρμα της PSA, στην οποία στηρίχτηκε και το Peugeot 2008. Το μέγεθός του είναι λίγο μεγαλύτερο από του γαλλικού μοντέλου, ενώ σχεδιαστικά μοιάζει να χρησιμοποιεί στοιχεία από το Peugeot 3008 και το Opel Adam. Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά προϊόν συνεργασίας Opel-PSA και παρουσιάζεται σε μια χρονική συγκυρία που όλα τα σενάρια περί πιθανής μεταβίβασης της Opel από τη GM στο PSA Group είναι ανοιχτά.

Στα βήματα και τη στρατηγική του Mokka Χ, το νέο Crossoland X που θα παράγεται μόνο σε προσθιοκίνητες εκδόσεις εντάσσεται στη supermini κατηγορία, όπoυ θα βρει μπροστά του μεταξύ άλλων το Renault Captur και το Peugeot 2008. Στο εσωτερικό του νέου μοντέλου, η Opel έδωσε έμφαση και στην πρακτικότητα, αφού το πίσω κάθισμα μετακινείται σε μια διαδρομή μήκους 150 χλστ., επιλογή που αυξάνει τη μεταφορική δυνατότητα του χώρου φόρτωσης από τα 410 λίτρα στα 500. Στον τομέα του εξοπλισμού, η Opel προσφέρει το επίπεδο ασφάλειας Opel Eye, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, οθόνη αφής 8 ιντσών σε συνδυασμό με το γνωστό σύστημα IntelliLink, head-up display.

Το νέο Opel Crossland X θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου από τον Ιούνιο της χρονιάς που διανύσουμε, με την τιμή πώλησης της βασικής του έκδοσης (με κινητήρα βενζίνης 1.2 λίτρων, απόδοσης 81 ίππων) να βρίσκεται λίγο πάνω από τα 18.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2017 θα ακολουθήσει η παρουσίαση από την Opel ενός ακόμη μοντέλου της σειράς Χ, μεγαλύτερου σε διαστάσεις, που ια έχει την ονομασία GrandLand X.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ