top icon
Επικαιρότητα

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Seat Mii

Η Seat ξεκινά την ηλεκτρική της επίθεση με την παρουσίαση του Mii electric, ενός οχήματος έτοιμου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αστικής οδήγησης και να καλύψει τις ανάγκες μίας νέας γενιάς οδηγών.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της εταιρείας απευθύνεται τόσο σε πελάτες λιανικής, όσο και σε πελάτες fleet και σε εκείνους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στους μητροπολιτικούς και προαστιακούς δρόμους, ενώ αντιλαμβάνονται το όφελος των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της Seat θέτει επίσης τα θεμέλια για μελλοντικά μέλη στην οικογένεια, με περισσότερα EVs και PHEVs στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένων του πλήρως ηλεκτρικού el-Born, plug-in υβριδικών εκδόσεων του Tarraco και Leon καθώς και της υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικών εκδόσεων του Cupra Formentor και Cupra Leon. «Η ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Παγκοσμίως η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε κατά 75% τους πρώτους 8 μήνες του έτους και η Seat είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση» δήλωσε ο Luca de Meo, πρόεδρος της εταιρείας.

Seat Mii

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 61 kW (83 PS) ισχύ και 212 Nm ροπή, ενώ το πεντάθυρο όχημα μπορεί να φτάσει τα 50km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Το Mii electric μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε 12,3 δευτερόλεπτα και την μέγιστη ταχύτητα των 130km/h. Η προηγμένη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας παρέχει αυτονομία μέχρι και 259 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ με αποκλειστική χρήση στη πόλη φτάνει μέχρι και τα 358 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Όταν συνδεθεί με ένα γρήγορο DC φορτιστή, η μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει το 80% της χωρητικότητας της σε μόλις μία ώρα ενώ ο χρόνος φόρτισης φτάνει περίπου τις τέσσερις ώρες σε σύστημα AC 7,2kW, όταν συνδεθεί σε ένα Wallbox ή σε δημόσιο σημείο φόρτισης.

Mii

Κανένα ηλεκτροκίνητο όχημα δεν μπορεί να εξεταστεί χωρίς μία καλά σχεδιασμένη προσέγγιση επαναφόρτισης του. Η Seat έχει ξοδέψει αρκετό χρόνο προκειμένου να βρει τις ανάλογες βολικές λύσεις και παρέχει όλα όσα απαιτούνται για την επαναφόρτιση του οχήματος, ώστε ο οδηγός να χρειάζεται μόνο να εστιάζει στην οδήγηση του. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να εγκαταστήσουν ένα Wallbox προκειμένου να εξομαλύνουν τη μετάβασή τους σε ένα ηλεκτρισμένο μέλλον. Επιπρόσθετα, μέσω μιας βολικής εφαρμογής smartphone, οι χρήστες θα μπορούν είναι σε θέση να εντοπίζουν γεωγραφικά και να φορτίζουν το ηλεκτρικό τους Mii σε δημόσια σημεία φόρτισης.

mii

Το ηλεκτρικό Mii είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το Seat Connect για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone: oι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων, της διαχείρισης της επαναφόρτισης μέσω e-Manager καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού, όλα από μία εφαρμογή smartphone. Η εφαρμογή DriveMii App συνδέει το Mii electric με το smartphone δίνοντας πρόσβαση σε μουσική, ραδιόφωνο και πλοήγηση.

Seat Mii

Όταν το Mii Electric λανσαριστεί στις βασικές του αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία) θα είναι ένα από τα πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Και αν δεν θέλει κάποιος να αγοράσει το Mii electric, υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, για διάστημα 36 μηνών και 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, κοστίζει περίπου 145 ευρώ το μήνα (χωρίς προκαταβολή). Το μοντέλο μίσθωσης θα είναι αρχικά διαθέσιμο στη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Seat Mii


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μέγιστη ισχύς 61kW (83 PS) Μέγιστη ροπή 212 Nm Μπαταρία Ιόντων λιθίου Χωρητικότητα μπαταρίας 32,3kWh (καθαρή ενέργεια) Χρόνος φόρτισης σε DC 40kW έως 80% ~ 1 ώρα Χρόνος φόρτισης σε AC 7.2kW έως 80% ~ 4 ώρες Συνδυασμένος κύκλος 250-259 χλμ. (WLTP) Κύκλος πόλης: 349-358 χλμ. (WLTP) Επιτάχυνση 0-50 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ., 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ.Μέγιστη ταχύτητα 130 χλμ/ώρα Μήκος 3,556 χλστ. Πλάτος 1.645 χλμ. Ύψος 1,481 χλστ. Μεταξόνιο 2,421 χλστ. Χωρητικότητα χώρου αποσκευών 250 λίτρα (έως 923 λίτρα με αναδίπλωση πίσω καθισμάτων)


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ