top icon
Επικαιρότητα

Πέντε αστέρια για τα νέα Kia Optima και Sportage

Τα νέα Kia Optima και Sportage έλαβαν πέντε αστέρια στην ασφάλεια, τη μέγιστη βαθμολογία, στον τελευταίο γύρο των δοκιμών ασφαλείας στο EuroNCAP.

Τόσο το Optima όσο και το Sportage σημείωσαν ιδιαίτερα υψηλά νούμερα στην προστασία των επιβατών. Αναλυτικότερα το Optima έλαβε 89% στην προστασία των επιβατών και 86% στην προστασία των παιδιών, ενώ το Sportage έλαβε 90% στην προστασία των επιβατών και 83% στην προστασία των παιδιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ικανότητα του Optima να προσφέρει τα ίδια υψηλά επίπεδα προστασίας σε όλους τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της δοκιμής είτε σε μετωπική είτε σε πλευρική σύγκρουση, χωρίς να παίζει ρόλο το μέγεθος των επιβατών ή η θέση τους στο αυτοκίνητο. Το Sportage, το best-seller compact crossover της Kia, επιδοκιμάστηκε επίσης για την ικανότητά του να προστατεύει τους επιβάτες με διαφορετικό ανάστημα σε όλες τις θέσεις, με ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία στην απαιτητική δοκιμασία της πλευρικής πρόσκρουσης σε κολώνα (side pole test).

Στην καλύτερη δυνατή προστασία για τους επιβαίνοντες, συνέβαλαν τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας που είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά στα νέα μοντέλα της Kia, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να βαθμολογηθούν με 71% στην κατηγορία « Safety Assist» – ένα όλο και πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών NCAP.

Το νέο Kia Optima θα διατίθεται προς πώληση στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2016. Το νέο Sportage κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Kia στη Ζίλινα της Σλοβακίας και αναμένεται στην χώρα μας στα τέλη Ιανουαρίου του 2016. Και τα δύο νέα μοντέλα της διατίθενται με 7ετή εγγύηση ή 150.000 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ